Megújul a Gyulai Várfürdő sportuszodája

2020. július 28. 16:08 | Gyemendi Réka

Megújul a Gyulai Várfürdő! A kivitelező többek között a komplexum versenyuszodájában hajt végre energetikai felújítást. A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának köszönhetően összesen 230 millió forintot fordítanak.

Folyamatosan zajlanak a munkálatok a fürdő sportuszodájánál. A Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója kedden, a beruházást ismertető sajtótájékoztatón elmondta: a létesítmény utoljára a Széchenyi terv részeként, a 2000-es évek elején újult meg, azóta pedig folyamatosan romlott a műszaki állapota, így nagy szükség volt erre a beruházásra.

– Az egyik legfontosabb eleme az, hogy egy 50 kilowattos napelemrendszer kerül a főépületre. De emellett az uszoda is és a 25-ös medence és megújul. Itt a nyílászárócserékre kell gondolni, a sátorfedésre: a jelenleg elöregedett, kétrétegű sátor 3 rétegű lesz. Emellett a 25-ö medence légkeverő rendszerét fogjuk kicserélni, ugye egy befúvó-elszívó rendszer. Emellett egy mozgássérült öltöző kerül kialakításra és egy lift is beépítésre kerül – ismertette Kun Miklós.

 

Korábban saját terv alapján, a Magyar Úszószövetség támogatásával már kifóliázták a medencetestet, a jövőben pedig a járófelületeket és a lelátót is megújítják – tette hozzá Kun Miklós. A város polgármestere kiemelte: céljuk az, hogy a látogatóknak minél magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsanak.

– A koronavírus járvány miatti válsághelyzetben is képes arra a Gyulai Várfürdő, hogy beruházásokat valósítson meg, pályázati támogatás segítségével. A TOP egyik kiírásában elnyert támogatásnak köszönhetően és önerő biztosításával. Ez alapvetően egy energetikai korszerűsítés, azonban olyan fejlesztés, amely egyúttal a vendégek komfortérzetének növelését, a vendégek kényelmét is szolgálja – fogalmazott dr. Görgényi Ernő.

A projekt jövő év februárjában zárul le. A leállás egyedül a fürdő 25 méteres medencét érinti majd, ami augusztus 15-től előreláthatólag október végéig lesz lezárva.

 

 

További programok »

FEL