Szárnyaló turizmus: Erős pünkösdi forgalomra számítanak Gyulán

2022. június 4. 15:37 | Vincze Attila

Erős pünkösdi hosszú hétvégére számítanak a belföldi turisztikai szakemberek, nem lesz ez másképp Gyulán és környékén sem. A város évek óta az egyik legnépszerűbb úti cél az országban, a helyi szállodák és a Várfürdő is szinte telt házzal várja a vendégeket.

A napsütéses időben hosszú sor áll a Gyulai Várfürdő bejáratánál, valószínűleg hasonló jelenetekre kell felkészülniük a látogatóknak a pünkösdi hosszú hétvégén is. A fürdő vezetése a várható meleg idő miatt nagy forgalomra számít, ezért úgy döntöttek, hogy az összes kültéri medencét megnyitják a strandolók előtt. Az intézmény ügyvezető igazgatója abban bízik, hogy a pünkösd, valamint az idei nyár megközelítőleg a járvány előtti időket idézi majd.

– A májusi forgalmunk már közel olyan volt, mint 2019 hasonló időszakában és a június is valószínűleg erős lesz, köszönhetően a pünkösdi hosszú hétvégének. A következő hétvégén lesz a romániai pünkösd, most pedig a román gyereknap, amikor szintén nagyon sokan érkeznek hozzánk, így tehát folyamatosan lesznek olyan kiemelt időszakok, amelyek nagy vendégforgalmat generálnak majd – fogalmazott Kun Miklós

A várfürdővel szomszédos Erkel Hotel már pünkösd előtt néhány nappal is közel telt házzal üzemelt, gyakorlatilag az utolsó szobákat értékesítették. A szálloda igazgatója elmondta, hogy a hosszú hétvégére elsősorban a kisgyermekes és többgenerációs családokat, illetve a középkorú párokat várják. Boros Zoltán kiemelte, hogy számos színes programmal készülnek a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt.

 

A gyulai Erkel Hotel közel telt házra számít pünkösdkor. Fotó: behir.hu

 

– A felnőtt vendégeink számára minden este élőzenés vacsorával készülünk, illetve szombat este egy sztárfellépőnk is lesz, Vastag Csaba személyében. A kisgyermekekre is nagyon készülünk, őket a kabalaállatunk, Hungi bagoly fogja szórakoztatni az egész hosszú hétvége során, rengeteg programmal, óriás memóriajátékkal, kincskereséssel, kézműves foglalkozásokkal – mondta a Hunguest Hotel Erkel vezetője.

A környékre látogató turisták mellett a helyiek is többféle szabadtéri program közül választhatnak a háromnapos hosszú hétvégén: többek között újra lesz térségi gasztroséta Gyulán és Békéscsabán, valamint most rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált is, amelybe az említett két településen túl, Békés városa is bekapcsolódik majd.

További programok »

FEL