Válságálló turizmus: Idén is telt ház várható az ünnepi időszakban Gyulán

2022. december 24. 07:00 | Vincze Attila

Az energiaválság és annak negatív gazdasági hatásai egyelőre nem okoznak forgalomcsökkenést a gyulai turizmusban, a várakozások szerint mind a várfürdőben, mind pedig a nagyobb szálláshelyeken telt ház várható az ünnepi időszakban. A szakemberek szerint a magas foglaltság a hosszabb téli szünet és a romániai vendégek nagyszámú érkezése miatt január első feléig is kitart majd.

Az ünnepek közeledtével egyre több vendég érkezik a Gyulai Várfürdőbe, akiket bent már igazi karácsonyi hangulat fogad. Mint ahogy Kun Miklós ügyvezető igazgatótól megtudtuk, az előzetes visszajelzések alapján gyakorlatilag telt házra számítanak az ünnepi időszakban, elsősorban hazai, illetve romániai vendégeket várnak. A fürdő vezetője elmondta, a forgalom év végéig várhatóan meghaladja majd a félmillió látogatót.

– Idén karácsonykor tematikus napokat, illetve eseményeket tartunk, ez azt jelenti, hogy a beauty masszázsszalonunkban karácsonyi hangulatot idéző masszázsokat bonyolítunk, vagyis olyan illatokat, krémeket használunk ilyenkor, amelyek reflektálnak a karácsonyi, ünnepi időszakra. Ugyanez igaz egyébként a szaunáinkra is, ahol mézeskalácsos felöntés, vagy például fahéjas, a karácsonyra emlékeztető illatok jelennek meg – fogalmazott.

Ünnepi díszbe öltözött már a várfürdővel szomszédos Erkel Hotel is, ahol szintén nagy várakozásokkal tekintenek a karácsonyi és újévi időszakra. A szálloda igazgatója arról számolt be hírportálunknak, hogy idén a korábbi évekhez képest hamarabb elkeltek a szabad szobák. Boros Zoltán kiemelte, hogy karácsonykor leginkább a kisgyermekes családok érkeznek hozzájuk, így a programokat legfőképp ennek megfelelően alakították ki. Többek között lesz karácsonyfa-díszítés, de gyertyafényes vacsora, forraltbor és meglepetés fellépő is várja majd a vendégeket.

– Sok-sok gyerekprogrammal, illetve különleges karácsonyi programokkal készültünk erre az időszakra, illetve nálunk mindig nagyon fontos eleme a gasztronómia a szolgáltatásainknak, azaz minden nap külön speciálisan arra az estére készített ünnepi vacsorával várjuk a kedves vendégeinket – részletezte.

A szálloda vezetője hozzátette, hogy várhatóan az ünnepek után sem ürül ki a város, illetve a hotel, hiszen még január elejére is szép foglaltsági adatokkal rendelkeznek. Ez elsősorban a hosszabb téli szünetnek és az ortodox karácsonynak köszönhető.

További programok »

FEL