Hosszú hétvége: Négy napig telt házra számítanak Gyulán

2022. március 11. 18:50 | Vincze Attila

Telt házra számítanak a gyulai turizmus szereplői a márciusi négynapos hosszú hétvégén. A helyi szakemberek szerint a járványügyi korlátozások eltörlése tovább fokozza az érdeklődést a fürdőváros iránt.

Akár a Gyulai Várra néző panorámás szobát is foglalhatnak azok a vendégek, akik az Erkel Hotelben szállnak meg a márciusi négynapos hosszúhétvégén. Hasonló időszakra ezenkívül idén mindösszesen kétszer, áprilisban és októberben lesz példa, így a szállásadók sokat várnak ettől a hétvégétől. A gyulai hotel igazgatója elmondta, náluk már hetek óta nagy az érdeklődés, melyet a járványügyi korlátozások feloldása is tovább fokozott.

– Szerencsére telt házunk lesz ebben az időszakban, még néhány szabad szobánk ugyan maradt, de már tényleg az utolsó egységeinket áruljuk és a vendégkörünknek megfelelő programokkal készültünk erre az időszakra, itt most leginkább a kisgyermekes családosok lesznek porondon – fogalmazott a behir.hu megkeresésére Boros Zoltán

 

A Gyulai Várfürdő. Fotó: behir.hu

 

Ha Gyula, akkor legtöbbeknek a Várfürdőbe vezet az első útjuk. Mint ahogy a fürdő szolgáltatási és hálózati menedzserétől megtudtuk, a koronavírus-járvány enyhülésével egyre többen jönnek az intézménybe, a hosszú hétvégére pedig különösen sok vendéget várnak.

– A közeli hotelekből, apartmanokból azt a visszajelzést kaptuk, hogy a város nagyon népszerű, így mi is teltházra készülünk. Úgy gondoltuk, hogy mivel már a télből jövünk ki, egy tavaszi felfrissülést szeretnénk az ideérkező vendégeinknek kínálni – számolt be a részletekről Beszterczeyné Bene Emese

Hozzátette: a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások eltörlésével a külföldiek részéről újból megnőtt az érdeklődés a fürdő iránt. Mint mondta, a román vendégek mellett egyre többen érkeznek Szerbiából is.

További programok »

Gyula

FEL