Telt ház: idén is nagy az év végi vendégforgalom Gyulán

2023. december 27. 13:35 | Vincze Attila

Gyakorlatilag telt házzal üzemelnek az ünnepi időszakban és újévkor a gyulai szállodák, ezúttal is sokan kerekednek fel, hogy az év végét pihenéssel töltsék a történelmi fürdővárosban. A legtöbb vendég ilyenkor a családosok közül kerül ki, akik nemcsak itthonról, hanem külföldről is nagy számban érkeznek a településre.

Mint ahogy a fürdő ügyvezetője a behir.hu-nak elmondta, ebben az időszakban nemcsak a belföldről, hanem a külföldről érkező családosok száma is jelentősen megnő, különösen igaz ez a Romániából érkező turistákra. Kun Miklós kiemelte, ezekben a napokban téli hangulatú szaunafelöntések és masszázsolajok várják a pihenésre vágyókat, de egy különleges rendezvénnyel is kedveskednek a fürdőzők számára.

– December 27-én, szerdán egy rendhagyó éjszakai Aquapalotás rendezvényt szervezünk a létesítmény 10-ik születésnapjára: ekkor működik majd a vízibár, csúszdázni is lehet és amúgy is téli szünet van, tehát sokaknak nem kell másnap munkába menniük. Egyébként pedig szombat esténként szintén megtartjuk az éjszakai szaunaestéinket, fürdőzéseinket – részletezte.

 

 

Folyamatosan érkeznek a vendégek a várfürdővel szomszédos Hunguest Hotelbe is. Gyula legnagyobb szállodája ugyanis gyakorlatilag telt házzal üzemel év végén, sőt, még január első hetében is. Boros Zoltán igazgató kérdésünkre elárulta, számos izgalmas programmal készültek erre az időszakra.

– Ilyenkor leginkább a családosok a vendégeink, tehát gyerekprogramokkal, animációval készültünk számukra, Hungi bagoly, a kabalaállatunk pedig végigkíséri őket a karácsonyi ünnepkörön, különféle tematikus játékokkal. Emellett nyilvánvalóan sztárfellépők is érkeznek hozzánk az ünnepek alatt többször is, szilveszterkor pedig hagyományosan a mulatságé, a bulié a főszerep – hangsúlyozta.

A szálloda vezetője hozzátette: szilveszter este különleges gálavacsorát rendeznek, majd Korda György és Balázs Klári szórakoztatja a vendégeket.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL