Görgényi Ernő: Gyula nyitva van, Gyula nyitva marad! Ez a terv

2022. szeptember 14. 21:38 | behir

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a legnagyobb szállodák tulajdonosaival és igazgatóival, valamint az apartmanok, panziók érdekképviseletét is ellátó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület vezetőivel találkozott a Komló Hotelben.

Mint arról Görgényi Ernő a hivatalos közösségi oldalán beszámolt, alapvetően két témát beszéltek meg. Az első az volt: hogyan látják az előttünk álló hónapok várható gazdasági folyamatait a szállásadók és tervezik-e a szálláshelyek bezárását?
 
Egyetértettünk abban, hogy ha a város legvonzóbb turisztikai attrakciói, a Várfürdő, a vár és a kastély működni fog, akkor a szállásadók számíthatnak arra, hogy lesz elég vendég. A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége nem tervezi az átmeneti bezárást sem, a téli hónapokban is nyitva lesznek és várják a vendégeket – fogalmazott a polgármester.
 
Görgényi Ernő megkérdezte a találkozón, hogy a turisztikai attrakciók nyitvatartásával kapcsolatban mi a minimális elvárásuk a szállásadóknak, hiszen a legjelentősebb látnivalókat az önkormányzat működteti. Elhangzott, hogy a Várfürdő, a vár és a kastély nyitvatartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy turisták érkezzenek városunkba. Kun Miklós igazgató elmondta, hogy nem tervezik a Várfürdő bezárását, csupán a gázzal fűtött 50-es uszoda nem lesz nyitva a téli hónapokban. Az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően döntően a termálvíz hőjét hasznosítják a fürdő létesítményeinek fűtéséhez. Ennek arányát tovább növelik újabb beruházásokkal. A tavaly kiépített napelemes rendszer is csökkenti a költségeket.
 
Fekete-Dombi Ildikó igazgató arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a vár és az Almásy-kastély is nyitva lesz a tél során. Most segít igazán, hogy az Almásy-kastély hatalmas tereit geotermikus energiával fűtik, a gázt be sem vezették a felújításkor.
 

További programok »

Gyula

Röplabda: Több korosztály küzdött a Gyula kupáért

Szombaton rendezték meg a 2023. évi Békés Megyei Nyílt Amatőr Röplabda Bajnokságot, amelynek tétje a Gyula kupa megszerzése volt. A verseny célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson a röplabda rendszeres és versenyszerű űzésére, illetve a sportág megyei, regionális népszerűsítése.
2023. február 4. 18:30
FEL