A pálinkafesztivál még több vendéget vonz a pünkösdi hosszú hétvégére Gyulára

2023. május 27. 08:32 | Vincze Attila

Az egyik legnagyobb hazai szállásfoglaló internetes portál adatai szerint Gyula a három legnépszerűbb utazási célpont között van a pünkösdi hosszú hétvégén. A helyi turisztikai szakemberek szerint a kiemelkedő vendégforgalom a pálinkafesztivál programjainak is köszönhető.

Gyula legnagyobb szállodája is gőzerővel készül az ünnepi időszakra, ilyenkor a hotel hagyományosan telt házzal üzemel. Boros Zoltán, a Hunguest Hotel Erkel igazgatója a behir.hu-nak elmondta, hogy főként belföldi, azon belül is budapesti vendégeket várnak.

– A hosszú hétvégén a mi célközönségünk, a kisgyermekes családok lesznek a legtöbben, akik hozzánk látogatnak, mindeközben a felnőttek a gasztronómiát is élvezhetik nálunk, legyen szó a fantasztikus pálinkáról vagy a viharsarki ételsorokról, amikkel készülünk. Ezenkívül nyilvánvalóan gyerekprogramokkal, egész hétvégés érdekes játékokkal és profi animációval várjuk a vendégeinket, sőt sztárfellépő is érkezik hozzánk – fogalmazott.

Nagy a készülődés a Gyulai várnál, ahol napok óta építik a szakemberek az árusító bódékat és a színpadot a hétvégi pálinkafesztiválra. Onofer Eszter, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketing menedzsere híradónknak arról beszélt, az, hogy a térség legnagyobb gasztrofesztiválját ezúttal a pünkösdi hosszú hétvégén rendezik meg, várhatóan még nagyobb vendégforgalmat hoz a városnak. 

– Az előzetes felmérések szerint kilenc szálloda kb. 1200 férőhelyét tekintve május 26. és 29. között megközelíti a 90 százalékos telítettséget, amit mindenképpen egy nagyon jó számnak mondhatunk, emellett a magánszálláshelyek is szép számmal telítődnek. Az egyik legnagyobb belföldi utazási portál adatai szerint Gyula a három legnépszerűbb úticélban van ennek a hétvégének a vonatkozásában is – hangsúlyozta.

A 23. Gyulai Pálinkafesztivál péntek délutántól egészen vasárnapig estig többek között gasztrokulturális programokkal és koncertekkel várja majd az érdeklődőket.

További programok »

Gyula

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL