Telt házas a húsvét az Erkel hotelben

2023. április 9. 06:20 | Kovács Andrea

Már hónapokkal lefoglalták az összes szobát hústvétra a gyulai Hunguest Hotel Erkelben. A szállodában elsősorban magyar családok tartózkodnak, akiknek az ünnepi szokásokat felidéző gyermekprogramokkal készültek. A gasztronómiai kínálatban központi szerepet kapott a helyi készítésű házi sonka, amelyet már nagypéntek reggel felszeleteltek a vendégeknek.

– Nagyon hamar elkeltek a helyek a húsvéti időszakra, gyakorlatilag január végén már alig maradt szobánk erre a hosszú hétvégére, amely klasszikusan az első olyan nagy ünnep az évben, amikor a magyar vendégek, utazni szoktak, erre készültünk mi is. Ennek és a várakozásoknak megfelelően leginkább családosok pihennek nálunk, s katolikus húsvét lévén főleg magyar vendégeink vannak – tájékoztatott Boros Zoltán, a Hunguest Hotel Erkel igazgatója.

 

 

Mint mondta, az ünnepi hétvégére számos gyermekprogrammal készültek, amely részben a szálloda kabalaállata Hungi bagoly köré épül,  de a tradicionális ünnepi szokásoknak megfelelelően tojásfestés, kézműves foglalkozás, húsvéti nyúl- és tojáskeresés is várja a családokat.

– A legfontosabb turisztikai attrakció Gyulán a várfürdő. A vendégek többsége ezért érkezik ide, viszont az itt töltött idő alatt minden napra, akár minden órára különböző programot tudnak szervezni a komoly kulturális örökséggel rendelkező városban. Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára, az Almásy-kastély és az önkormányzat is sok programmal készült erre az ünnepi időszakra – fogalmazott Boros Zoltán. 

 

 

További programok »

Gyula

Szombat este a gyulai Hídfőben mutatja be Moha új projektjét, a Z Moss Smith-t

Az Empty Story mellett a második, ezúttal a szóló vonalával lép a deszkákra szombaton 20 órakor, a gyulai Hídfőben Kovács Moha Zsolt. A csabai zenész 2018 óta készíti elő a saját projektjét, és most végre úgy érezte, itt az ideje, hogy bemutassa, ami a fiókban maradt. A koncertre két legjobb jóbarátja is el- és lekíséri.
2024. június 19. 12:56
FEL