Címke: húsvét

2021. április 13.

Ezer családon segített húsvétkor a szeretetszolgálat

Márciusban országos adománygyűjtést hirdetett a református szeretetszolgálat, hogy a feltámadás ünnepéhez közeledve tartós élelmiszer-csomagokkal segítsék a rászoruló családokat és időseket. Összesen több mint 2 tonna tartós élelmiszer, 90 zsák ruhanemű, cipő és játék, valamint közel félmillió forint pénzbeli támogatás érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvéti felhívására.
2021. április 13. 08:24 | behir
Tovább olvasom
2021. április 5.
2021. április 4.

Önnek mit jelent a húsvét?

A húsvét alapvetően vallási ünnep, amely elsősorban nem a nyúlról és a piros tojásról szól. Egy márciusi amerikai felmérés szerint még az Európánál közismerten vallásosabb Egyesült Államokban is a népességnek kevesebb, mint fele köti a húsvétot a feltámadáshoz. Békéscsabaiakat kérdeztünk arról, hogy nekik mi a véleményük erről az ünnepről.
2021. április 4. 16:13 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Húsvéti népszokások a németek körében

Húsvét ünnepének német elnevezése, az Ostern szó egy ősi germán istennő, Ostara nevéből származik, kinek ünnepe éppen a tavaszi napéjegyenlőség idejére esett. A hozzá kapcsolódó népszokások a középkorban terjedtek el Békés megyében. Ilyen a kiszézés is, amely sváb szokás ugyan, neve pedig egy szláv ételből – a csabai szlovákok körében is ismert – kiszelylevesből eredeztethető.
2021. április 4. 10:15 | behir
Tovább olvasom
2021. április 3.

Húsvéti készülődés Békéscsabán

Ha húsvét, akkor nem maradhat le az asztalról a sonka, a főtt tojás, a torma és a friss, tavaszi zöldségek sem. Sokan mindemellett különböző süteményekkel vagy a hagyományos, fonott kaláccsal készülnek az ünnepre. Jaminában egy úgynevezett fészekrakó-fészekrabló kezdeményezés is indult az ünnep alkalmából.
2021. április 3. 13:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Itt a húsvét: Még mindig sokan ajándékoznak kisállatot az ünnepekre

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy nincs szebb ajándék húsvétra, mint egy kisállat. Nem ritka, hogy az ünnepekre egy nyuszi, egy kutya vagy egy macska kerül a tojások mellé. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki felelősségteljesen döntsön és csak az vegyen nyulat házi kedvencnek, aki utána képes róla megfelelően gondoskodni.
2021. április 3. 11:24 | Vincze Attila
Tovább olvasom
Régebbi cikkek Összesen 123 cikk, 1 / 9 oldal
FEL