Ősszel is sokan látogatják a Gyulai Várfürdőt

2021. november 16. 17:25 | Vincze Attila

A körülményekhez képest sikeres nyári időszak után ősszel is sokan látogatják a Gyulai Várfürdőt. A Csabai Kolbászfesztivál idejére érkező turisták különösen jó forgalmat hoztak a fürdőnek, a lendület pedig azóta is kitart.

Hiába a hűvös, őszi időjárás a beltéri wellness részleg mellett még mindig sokan használják a kültéri gyógyvizes medencéket is a Gyulai Várfürdőben. Ebben az időszakban a családok helyett többnyire a gyógyturizmusra fogékonyabb, idősebb generáció érkezik a fürdőbe. 

– Leginkább a baráti társaságért, a gyógyító vízért szeretünk idejönni és persze a minőségért, de ebben az évben több helyre is utaztunk már – mesélte élményeit dr. Mellényi Mária.

Összességében jó nyarat zártak a hazai strandok, nem volt ez másképp Gyulán sem, igaz egy normál évhez képest így is 13%-kal kevesebb vendég jött a fürdőbe. Ez a tendencia ősszel is folytatódott, de az elmúlt néhány hétben érezhetően megnőtt a forgalom. Erről Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója beszélt a behir.hu-nak.

– A kiemelt időszakban, tehát október 23-a után a látogatószámunk megegyezett egy jól működő évvel, azaz hoztuk azt a szintet, amit egyébként ilyenkor szoktunk, illetve ami ilyenkor elvárható. Ez egyfelől köszönhető a jó időnek, másfelől pedig annak, hogy ilyenkor Békéscsabán az ország egyik legnagyobb kolbászfesztiválja zajlik, ez pedig egy olyan esemény, amely Gyulának is nagyon jó. A két település nagyon jól együttműködik, a fesztiválra érkező vendégek pedig többnyire Gyulán szállnak meg – mondta.

Kun Miklós kitért arra is, hogy amennyiben a járványhelyzet miatt nem lesz újabb korlátozás, akkor jó évet zárhatnak. Hozzátette: idén több vendégre elsősorban még a karácsonyi, szilveszteri időszakban számít a Várfürdő.

További programok »

Gyula

Életet menthet az EpiPen

Minden gyulai oktatási és nevelési intézményben hozzáférhető lesz a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelésére alkalmazható EpiPen oldatos injekció – minderről Görgényi Ernő polgármester és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke adott tájékoztatást.
2022. január 25. 14:12
FEL