Megújult és tornaszobával bővült a Zöld Óvoda Békéscsabán

2018. november 8. 09:00 | Kovács Andrea

Száztízmillió forintos Európai uniós támogatásból újult meg a Békéscsabai Zöld Óvoda. A Lencsési út 15. szám alatt lévő intézmény épülete teljes külső és belső felújításon esett át, valamint új torna- és fejlesztőszobával is bővült.

 

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az óvoda átadóján hangsúlyozta: egy közepes méretű városrésznyi lakótelep életét nagyon sokféle szempontból kell segíteni. Mint mondta, az egyik ilyen az, hogy az óvodai infrastrukturális fejlesztésekre oda kell figyelni. Ez történt az önkormányzat részéről akkor, amikor az a döntés született, hogy ezt a 110 millió fejlesztést végrehajtják – mondta az országgyűlési képviselő.

A kivitelezési munkálatok márciusban indultak és október közepére készültek el. Az intézmény főépületében a parkettákat felújították, az egyes csoportszobákban festést – mázolást hajtottak végre, az épületnek a gépészete teljes körű felújításon esett át. Emellett az ingatlan energetikai korszerűsítése is megvalósult a projekt részeként. Az épület külső homlokzati hőszigetelést kapott, a külső nyílászárókat kicserélték, illetve napelemes rendszert is kiépítettek – ismertette a beruházás részleteit, Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője.

A főépületet egy 140 négyzetméteres létesítménnyel bővítették, amely az itt dolgozó óvodapedagógusok minőségi munkáját segíti. Régi nagy álmunk vált valóra azzal, hogy egy tornaszobával bővült a Lencsési Óvoda Zöld ovi telephelye – mondta Dr. Erdeiné Gergely Emőke  Ez, valamint a fejlesztő szoba létesítése is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valódi fejlődést érjünk el a gyerekek nevelésében – hangsúlyozta az intézményvezető.

A fejlesztés a TOP-6.2.1-16-BC1-2017-00002 Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése a Békéscsaba, Lencsési út 15. szám alatti óvodában című projektben valósult meg.

További programok »

FEL