Szeptemberben megindulhat a forgalom a Gőzmalom téren

2018. augusztus 29. 16:22 | Mikóczy Erika

A tervek szerint szeptember 20-ára fejeződnek be a munkák Békéscsabán, a Gőzmalom téren, a Beliczey kertben és az Aradi vértanúk ligetében, de a június közepe óta lezárt téren – az iskolakezdésre való tekintettel – már szeptemberben megindulhat ismét a forgalom – tudtuk meg a beruházást kivitelező Bólem Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjétől, Mochnács Páltól.

Az arra járók láthatják, ahogy napról napra szépül a Gőzmalom tér és környéke. Mint azt dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, a tér Gyulai út felőli, Élővíz-csatornával párhuzamos szakaszán elkészültek a tervezett kiselemes térburkolatú járdafelületek. A forgalomtól elzárt téren az út- és parkoló-építési munkák vannak folyamatban.

 

Itt még a tér július végi állapota látható (fotó: Milyó Pál)

 

A tervek szerint szeptember 1-jén már átengedik a kerékpárosverseny résztvevőit az úton, és az utána következő napokban megindulhat ismét a kétirányú gépjárműforgalom a Gőzmalom téren, a szükséges ideiglenes forgalomkorlátozási elemekkel. Mochnács Pál kiemelte, hogy a munkák azután is folytatódnak még: folyamatban van a közvilágítási kandeláberek telepítése, a térfigyelő rendszer kialakítása, befejezéséhez közeledik a növénytelepítés, de a kórház kerítéséig még a járdaépítéssel is el kell készülniük.

Mindez viszont nem lesz akadálya annak, hogy szeptembertől áthajthassunk autóval a befejezéséhez közeledő Gőzmalom téren.

 

Pár nap múlva birtokba vehetjük az utat (fotó: Milyó Pál)

 

További programok »

Európai Uniós fejlesztések

FEL