További 795 millió forintot nyert Békéscsaba energetikai fejlesztésekre

2017. december 20. 11:22 | Mikóczy Erika

Az ünnepek előtt újabb nyertes pályázatokról számolt be Békéscsabán a Fidesz frakció. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a korábbiak mellett, további hét önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítése valósulhat meg a városban, összesen 795 millió forint értékben.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Békéscsaba Városfejlesztési Kft. pályázatai sorra pozitív elbírálást kapnak. Dr. Sódar Anita cégvezető elmondta, ennek köszönhetően négy intézmény energetikai felújítása elindult, tizenkét intézményre pedig novemberben nyertek forrásokat. Mint arról korábban beszámoltunk, akkor több óvoda, a Trefort utcai kollégium, a Bartók Béla út 12. szám alatti épület, valamint a Balassi Bálint Művészetek Háza, a Lencsési Közösségi Ház és a Békéscsabai Jókai Színház energetikai fejlesztésére nyertek.

 

 

Szerdán a Fidesz frakció tájékoztatóján dr. Ferenczi Attila frakcióvezető és Herczeg Tamás frakcióvezető-helyettes bejelentette, hogy további hét önkormányzati intézmény energetikai fejlesztésének pályázata részesült pozitív elbírálásban. Ezek a következők:

 

 Intézmények A projekt összköltsége
A polgármesteri hivatal épülete 189 000 000 Ft
A Fövenyes utca 1. szám alatti épület   67 500 000 Ft
Andrássy út 38. szám alatti épület   72 000 000 Ft
Szabadság tér 9. szám alatti épület 102 000 000 Ft
Rózsa utcai iskola 256 500 000 Ft
Szigligeti Utcai Óvoda   90 000 000 Ft
Munkácsy Emlékház   18 000 000 Ft
Összesen 795 000 000 Ft

 

Herczeg Tamás elmondta, hogy az intézményekben a tervek szerint a nyílászárók cseréje, korszerűsítése, hőszigetelés, napelemek telepítése, a szükséges épületgépészeti beavatkozás, és projektarányos akadálymentesítés valósulhat meg ebből a forrásból.

Dr. Ferenczi Attila kiemelte: olyan energetikai beruházásokra nyílik lehetőség Békéscsabán, amelyeket a város önerőből nem tudott volna megoldani. A fejlesztésekkel ráadásul csökkenek az energiaköltségek, és a beruházások környezetvédelmi hatásai is pozitívak.

– Lényegesen jobb és élhetőbb környezetet teremtve, a légszennyezést csökkentve tudjuk megvalósítani ezeket a beruházásokat. Békéscsaba egyébként is egy zöld város, ehhez is hozzájárulunk a további energetikai fejlesztésekkel - tette hozzá dr. Ferenczi Attila, aki azt is megjegyezte, hogy folyamatban van még az Árpád fürdő és a Könyves utcai szociális bérlakások pályázatának elbírálása.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel háromezer főt érintett a foglalkoztatást segítő vármegyei projekt

Pénteken délelőtt Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban rendezték meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű projekt záró rendezvényét. A Békés Vármegyei Önkormányzat és a Békés Vármegyei Kormányhivatal együttműködésében megvalósuló pályázat a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul. A projekt 2016 és 2023 között 3,8 milliárd forintból valósult meg.
2023. november 17. 15:24
FEL