Terefere Prohászka Bélával

2017. november 18. 14:07 | Papp Ádám Sándor

A gasztronómia világába kalauzolta Kadelka László a közönséget a pénteki Tereferén. A Művész Kávéház beszélgető sorozatának vendége Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke-szakmai társelnöke volt.

A Békéscsabai Jókai Színház Terefere a Művész Kávéházban címmel a múlt évadban indította programsorozatát. Minden pénteken 17 órától egy-egy művésszel találkozhatnak, beszélgethetnek azok, akik betérnek a teátrum Művész Kávéházába egy kávéra, teára, vagy süteményre.

- Úgy gondoltuk, hogy a rendkívül széleskörű békéscsabai kulturális életből merítünk. A megyeszékhely híres polgárait is bevonnánk a beszélgető sorozatba, mint például a múltkor Szarvas Péter polgármestert. Azonban szeretnénk a közeljövőben sportolókat, például a röplabdás lányokat is meginvitálni egy kis tereferére. Most azonban egy egészen más irányba, a gasztronómia felé indultunk el, hiszen Prohászka Bélával beszélgetünk az élettörténetéről, munkásságáról, sikereiről és mindennapjairól - fogalmazott Kadelka László, a sorozat házigazdája.

Prohászka Béla 1967-ben született Gyulán. Szakácsként végzett a békéscsabai „Keriben”, érettségi után a Gödöllői Egyetem idegenforgalmi és turizmus szakán szerzett diplomát. A versenyzést 1998-ban kezdte, többszörös olimpiai és világbajnoki dobogós, évekig volt a magyar nemzeti szakács- és cukrászválogatott kapitánya.

- Nagy megtiszteltetésként ért a felkérés, nagyon örültem neki. Jó érzés az, hogy az emberek kíváncsiak rám és arra, amivel foglalkozok - fogalmazott Prohászka Béla, aki azt is elárulta, miért döntött a szakács szakma mellett: édesanyám kitűnő, ízletes főztjei miatt választottam ezt a hivatást. Hozzátette, ezt a nagyon szép szakmát csak szívvel és lelkesedéssel lehet művelni.

A Terefere a Művész Kávéházban beszélgető sorozat következő vendége november 24-én, 17 órakor Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka folyóirat főszerkesztője, a Gyulai Várszínház új igazgatója lesz.

 

 

További programok »

FEL