"Politikáról egy szót sem" - Terefere Szarvas Péterrel

2017. november 11. 15:27 | Szabó Rita

Politikáról egy szót sem, ez volt az egyetlen kritériuma a legutóbbi Tereferének. A Művész Kávéház beszélgető sorozat vendége Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere volt.

Többek közt fiatal kori élményeiről mesélt Szarvas Péter. A város első emberét ismerhették meg kicsit közelebbről azok, akik ellátogattak a pénteken a Jókai Színház Művész Kávéházába. Eddig még csak művészekkel beszélgetett a programsorozatban Kadelka László – a Terefere műsorvezetője –, aki elmondta: a beszélgető sorozat célja, hogy emberközelibb helyzetbe kerüljenek a kultúrát kedvelő emberek.

- Úgy gondoljuk, hogy a kultúra részét nemcsak a színház, a képzőművészet és az irodalom képzi hanem például a sport is, amiben örömünkre Békéscsaba egyre szebb eredményeket ér el - jegyezte meg Kadelka László.

Békéscsaba polgármestere elárulta: mikor megkeresték a felkéréssel, szívesen igent mondott.

Nem láttam okot arra, miért ne fogadnám el ezt a felkérést. Abban maradtunk, hogy bármilyen témáról kérdezhetnek, bármilyen témát felvethetnek, kivéve a politizálást, arról most ne beszéljünk. Ezen túlmenően természetesen bármi másról - kultúra, sport, gazdaság, ételek, italok, közéleti dolgok - nyugodtan kérdezhetnek - közölte Szarvas Péter.

A következő beszélgetés november 17-én lesz, amikor is 17 órától Prohászka Béla mesterszakács várja a közönséget egy kis tereferére.

 

 

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL