"Politikáról egy szót sem" - Terefere Szarvas Péterrel

2017. november 11. 15:27 | Szabó Rita

Politikáról egy szót sem, ez volt az egyetlen kritériuma a legutóbbi Tereferének. A Művész Kávéház beszélgető sorozat vendége Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere volt.

Többek közt fiatal kori élményeiről mesélt Szarvas Péter. A város első emberét ismerhették meg kicsit közelebbről azok, akik ellátogattak a pénteken a Jókai Színház Művész Kávéházába. Eddig még csak művészekkel beszélgetett a programsorozatban Kadelka László – a Terefere műsorvezetője –, aki elmondta: a beszélgető sorozat célja, hogy emberközelibb helyzetbe kerüljenek a kultúrát kedvelő emberek.

- Úgy gondoljuk, hogy a kultúra részét nemcsak a színház, a képzőművészet és az irodalom képzi hanem például a sport is, amiben örömünkre Békéscsaba egyre szebb eredményeket ér el - jegyezte meg Kadelka László.

Békéscsaba polgármestere elárulta: mikor megkeresték a felkéréssel, szívesen igent mondott.

Nem láttam okot arra, miért ne fogadnám el ezt a felkérést. Abban maradtunk, hogy bármilyen témáról kérdezhetnek, bármilyen témát felvethetnek, kivéve a politizálást, arról most ne beszéljünk. Ezen túlmenően természetesen bármi másról - kultúra, sport, gazdaság, ételek, italok, közéleti dolgok - nyugodtan kérdezhetnek - közölte Szarvas Péter.

A következő beszélgetés november 17-én lesz, amikor is 17 órától Prohászka Béla mesterszakács várja a közönséget egy kis tereferére.

 

 

További programok »

FEL