Téli pihenő a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

2018. január 5. 17:40 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark tavaly novemberben zárta a szezont, a téli időszakban nem látogatható az intézmény a nagyközönség számára. A hideg hónapokban a legtöbb állat elhúzódik, sőt vannak olyanok is amelyek téli álmot alszanak. Ezért nem minden állatfajt tudnak ilyenkor bemutatni a látogatóknak, így  inkább zárva tartanak és a következő szezonra készülnek.

A szakembereknek meleg vackot kell készíteniük egyes állatok számára, többször kell aljazni és bővebben kell takarmányozni. De vannak olyan fajok is, amelyeknél oda kell figyelni arra, hogy ne töltsék szabad területen a telet.

– Ahány állat, annyiféle telelési szokás jellemző rájuk. Az európai bölények például télire jó vastag, tömött bundát növesztettek magukra, ezzel védekeznek a hidegebb időjárás ellen. A nyestkutyák viszont elbújnak és téli álmot alszanak ebben az időszakban. Aztán vannak, akik pont ilyenkor aktívak. Egyes állatoknak a szaporodási időszaka télen zajlik - emelte ki Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látogatóközpont-vezetője.

Eközben a park területén szabadon élő állatok is felkészültek a télre. A mókusok a hideg időszakban a szaporodási céllal épített fészkeikben húzzák meg magukat.

Több mint ötven Kárpát-medencére jellemző állatfaj található a szarvasi állatparkban. Az előző szezonban 34 ezer látogató járt a látogatóközpontban, a park munkatársai azon dolgoznak, hogy ez a szám idén se változzon. Március 15-én nyitják meg a látogatóközpont kapuit a nagyközönség előtt, de legalább 2 fős csoportoknak, előre egyeztetett időpontban lehetőséget biztosítanak a téli időszakban is az állatpark meglátogatására.

 

 

 

További programok »

7.TV

Békéscsabai klubok sikeres mérkőzései a 7.Tv-n

A koronavírus miatt a röplabda, a kézilabda és a labdarúgó bajnokságok is véget értek, utóbbi esetében az NB I hátralévő mérkőzéseit lejátsszák. A békéscsabai klubok augusztusig biztosan nem léphetnek pályára tétmérkőzésen, de hogy nézőink ne maradjanak sport nélkül, felelevenítjük az elmúlt évek legjobb összecsapásait!
2020. május 18. 10:04
FEL