Finom falatokat kaptak az állatpark lakói az állatok világnapján

2018. október 4. 19:07 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját. Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje ugyanis ezen a napon halt meg. A rendalapító már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Az ő tiszteletére 1931 óta ünnepeljük ezt a napot.

 

 

A kezdeményezés célja, hogy erősítse az ember és az állat közötti barátságot, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára. A Körösvölgyi Állatpark és Látogatóközpont is ezzel a küldetéssel rendezett tematikus napot október 4-én, amikor a látogatók reggeltől egészen délutánig látványetetéseken vehettek részt. Főként diákcsoportok látogattak el a programra.

 

Látványetetésekkel ünnepelte az állatok világnapját a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Fotó: Kovács Dénes

A jávorszarvas a kedvencét: sárgarépát kapott uzsonnára. Fotó: Kovács Dénes

 

A szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola a - Nemzeti Tehetség Segítő Tanács által támogatott - természet tudományos programjában kiemelten fontosnak tartják, hogy a környékbeli lehetőségeket kihasználva közelebb hozzák a fiatalokhoz a természetes környezetet.

– A kolléganőm már reggel foglalkozott az állatok világnapjával az iskolarádióban: annak történetével és azzal, hogy mit is jelent ez a nap. Délután egy csoporttal érkeztünk a nemzeti parkba, ahol látványetetést hirdetettek. Természetesen a programban is részt veszünk, de - úgy, ahogy szinte minden alkalommal - megnézzük az állatokat is – emelte ki Fekete-Rekényi János, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa.

 

Látványetetésekkel ünnepelte az állatok világnapját a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Fotó: Kovács Dénes

A szerencsések a gímszarvas bőgését is hallhatták a látványetetésen. Fotó: Kovács Dénes

 

A Körösvölgyi Állatpark és Látogatóközpontnak kiemelt célja, hogy felhívja a látogatók figyelmét az élővilág sokszínűségének fontosságára azzal, hogy bemutatja a Kárpát-medence állatvilágát – emelte ki a Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi látogatóközpontjának vezetője.

– A Körös-Maros Nemzeti Park ezen bemutató helyén a természet egészének védelmét szeretnénk hangsúlyozni, hiszen az állatvédelem, a fajok védelme már nem elegendő, hanem az élővilág teljes egészét kell ahhoz védenünk, hogy meg tudjuk óvni a jövő generációi számára ezt a sokszínűséget – hangsúlyozta Körömi Krisztina. A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark látogatóközpont vezetője hozzátette: az állatparknak kiemelt világnapokon lehetősége van tematikus akciókkal még több iskolát és óvodát megszólítani.

Az egyéni látogatók mellett több száz diák érkezett szervezett csoportokban. A látványetetések annyira népszerűek voltak, hogy többet meg kellet ismételni, hogy minden érdeklődő láthassa.

További programok »

FEL