Mókus-bár, récetutaj, disznóvakaró – Állatok világnapja a szarvasi állatparkban

2023. október 8. 16:09 | behir.hu

Aki október 4-én tett látogatást a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, az izgalmas programokon vehetett részt. Az Állatok Világnapja apropóján különleges ajándékokat kaptak a Körösvölgyi Állatpark lakói.

A „Mi fán terem?” című programon mind az ajándékokat kapó állatfajok, mind a látogatók csodálattal vegyes izgalommal figyelték a történéseket – számolt be honlapján a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

A nap első felében megnyitott a Mókus-bár, ahol a vörös mókusok egy igazit utánzó, saját bisztrót kaptak, ahol természetesen kedvenc csemegéikből, dióból, mogyoróból, makkból válogathattak a szőrmés ínyencek. Az állatpark négy kis vörös mókusa az őket megfigyelő gyermekcsoportok legnagyobb örömére azonnal használatba is vette a kifejezetten számukra kialakított „vendéglátóhelyet.”

Pákót, az állatpark tojó hollóját logikai dobozokkal lepték meg. Mindenki levegőt visszafojtva figyelte, hogy vajon sikerül-e a fiókos dobozokba fifikásan belerejtett eleségekhez önállóan hozzá jutnia az intelligens madárnak.

A görénypár bújó csöveket és kosárhintát, a mosómedve függőhidat, a vörös róka pódiumot kapott környezete gazdagításaként az állatházába.

Vízre bocsájtották a récetutajt, melynek az állatpark mesterséges taván élő szárnyas és kétéltű lakók ezentúl bármikor alkalmi utasai lehetnek.

A vaddisznók bükkfakátránnyal megkent vakarózója szintén sikert aratott mind a disznók, mind az őket szemlélő vendégek körében.

Az állatok világnapját a farkasokkal való ’cupákolással’ zárták. Ajsa és Kurszán, a farkas testvérpár finom falatokat kaptak ajándékba.

Akik az ősz során ellátogatnak még a Körösvölgyi Állatparkba, azok utólag is megszemlélhetik, hogyan használják a park lakói újonnan kapott eszközeiket, játékaikat.

További programok »

FEL