Korona helyett, marhalábszár jutott az állatpark szépének

2021. október 5. 16:40 | behir.hu

Október 4-én kilencvenedik alkalommal emlékeztek meg világszerte az állatok világnapjáról. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén ennek apropóján különleges programokkal várták a látogatókat.

Több száz iskolás és óvodás vett részt azon az egész napos, színes eseménysorozaton, mellyel a Körösvölgyi Állatpark munkatársai az állatvilág megóvására kívánták felhívni a figyelmet. A vendégeket 14 helyszínen látványetetéssel egybekötött ismertető várta, melynek keretében a résztvevők délelőtt mogyoróval „tízóraiztathatták” a mókusokat, tojásmustrán vehettek részt a hollóval, „nassolhattak” a rókával vagy épp borzasztóan finom falatokkal kínálhatták a borzokat.

 

Fotó: kmnp.hu/ Urbancsok Éva)

 

A jeles nap fő eseménye volt az állatparki szépségverseny ünnepélyes eredményhirdetése. Nyár elejétől, egészen az állatok világnapjáig szavazhattak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos Facebook oldalán a park vendégei állatparki kedvenceikre. A 21 versenyző közül az Állatpark szépe verseny fődíját fölényesen, Ajsa, a pompás farkas szuka nyerte, így kifutóján egy éven keresztül hirdeti majd díszoklevél győzelmét. Jutalma két hatalmas, több kilós marhalábszárcsont volt, melynek egyikét Ajsa azonnal elásta, a másikat pedig büszkén, pofájában tartva járta körbe kifutóját.

Az állatparki délután sem volt ennél kevésbé izgalmasabb, ugyanis ekkor következett többek között a fakó keselyűk és a jávorszarvas látványetetése, az európai bölények állófogadása, a gímszarvas takarmányozása, bisztró a disznóknál és a sakálok uzsonnája is. Az élménydús nap folyamán igyekeztek rávilágítani arra, hogy sosem volt még ennyire fontos az állatok, az élővilág tisztelete és az állatok élőhelyeinek védelme. Az állatok világnapján nem csupán az állatokat, hanem az állatgondozókat is ünnepelték, akik áldozatos munkájukkal járulnak hozzá az állatvilág bemutatásához.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Városi gyereknap a Munkácsy Negyedben – galériával

A gyereknapi körtúránkat a Csabagyöngyében kezdtük Évi tündér megnyitójával, majd bejárva a helyszíneket láttuk, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Emlékház és a Napsugár Bábszínház is színes programokkal várta a családok seregét.
18:50
FEL