Szerdán reggel nyit a vásárcsarnok

2018. december 11. 17:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Még zajlanak a piacfejlesztés külső munkálatai, de az árusok már visszaköltözhettek a vásárcsarnok épületébe, amelynek belső felújítása befejeződött, így szerdai piacnapon az árusok már a megszokott standoknál várják a vásárlókat.

Ahogy arról már beszámoltunk, hatalmas változáson ment keresztül a békéscsabai vásárcsarnok épülete az elmúlt hetekben. A csarnok  november elején még csaknem üres volt, mára az ingatlan belső felújítása véget ért – tájékoztatott a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője. Sódar Anita hozzátette: a beruházás műszaki átadás-átvétele december 6-án lezárult, így a csarnokot visszaadták az üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.-nek. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból támogatott fejlesztésnek köszönhetően többek között felújították a tetőszerkezetet, a homlokzatot és standokat. Befejeződtek a gépészeti és elektromos munkák is. Sódar Anita hozzátette: az árusok december 7-től elkezdhettek visszaköltözni a vásárcsarnokba, így a csarnok a tervek szerint a december 12-ei, hagyományos szerdai piacnapon nyit.

A beruházás második üteme várhatóan 2019 júliusában fejeződik be. Ez az ütem magában foglalja a kinti, kőpados rész fedését, és az árusítóhelyek fejlesztését is.

Eközben a Modern Városok Programban zajlik az újabb piacfejlesztés tervezése is. A beruházás látványterveit – amelyet korábban bemutattuk  – néhány napja egy lakossági fórumon ismertették az érdeklődőkkel.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Megújul a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete békéscsabai intézménye

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete már több évtizede végzi töretlenül lelkiismeretes tevékenységét, amellyel jelentősen hozzájárul a tagjai életminőségének javításához. A békéscsabai Kölcsey utcai épületet, amelyben jelenleg működnek, jó gazda módjára gondozzák és évről-évre fejlesztik.
2020. június 2. 17:25
FEL