Elkészült az új nagybani piac Békéscsabán

2022. január 19. 06:45 | Vincze Attila

Befejeződtek az új nagybani piac kivitelezési munkálatai Békéscsabán. A Kétegyházi úton kialakított vásártér a Modern Városok Program részeként mintegy 200 millió forintból épült meg. A kereskedők várhatóan februárban vehetik majd birtokba az új árusító helyet.

Hatalmas tábla fogadja a Kétegyházi út felől érkezőket az új nagybani piac bejáratánál Békéscsabán. A régi állatvásártér egy részén kialakított területen tavaly év végén fejeződtek be a kivitelezési munkálatok. A beruházás a Modern Városok Programban zajló komplett piacfejlesztés része, amely mintegy 200 millió forintból készült el.

– Első ütemben egyrészt megvalósult a Kétegyházi úton egy új, 9000 négyzetméteres nagybani piac. A nagybani piac műszaki átadása, átvétele még 2021 decemberében megtörtént, ezt azért nagyon fontos megemlíteni, mert a mostani nagybani piac területén dolgozó árusok 2022-ben már a Kétegyházi úton fogják végezni a munkájukat – fogalmazott Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az új nagybani piac területét a kivitelezők úgy alakították ki, hogy akár 50-100 árus is elférjen a munkájukhoz szükséges nagyobb tehergépjárművekkel. A parkolók mellett áramfelvételi hely, közvilágítás és mosdóval ellátott kiszolgáló helyiségek is várják majd az árusokat. A piacot működtető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a jelenlegi nagybani piacnál található raktárhelyiségek egy részét is át szeretnék telepíteni az új helyre.

– Maga a terület lényegesen nagyobb, többféle igényt ki tud szolgálni, mint a korábbi, Trefort utcai piac. Nyilván arra is gondoltunk, hogyha később szükséges, akkor ide konténerek, vagy tárolóraktárak is építhetőek majd, attól függően, hogy mire lesz az igény, mivel jelen pillanatban szinte csak parkolóhelyek vannak – mondta Kozma János

Hozzátette: amennyiben később az igények úgy alakulnak, akkor az egykori állatvásártér többi része is birtokba vehető, vagyis bőven van tér a terjeszkedésre. A tervek szerint az árusok februárban, a jelenlegi nagybani piac mellett felépült parkolóház használatbavételi engedélyének kiadása után költözhetnek majd át az új helyükre.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Szarvas Péter: A következő ciklusban is Békéscsaba fejlődése a cél

Június 9-én lezajlott többek között a polgármester és a helyi önkormányzati képviselők választása. A névjegyzékben szereplő 46 772 választópolgár 56,69%-a, azaz 26 513 fő szavazott Békéscsabán. A voksolók 61,73%-a, azaz 16 951-en Szarvas Pétert választották polgármesternek, így októberben már a harmadik ciklusát kezdi polgármesterként. A városvezetőt az eredményekről és a további tervekről kérdeztük a 7.TV Aktuális című műsorában.
2024. június 23. 08:32
FEL