Élmény a köbön: hamarosan elkészülnek a CsabaPark új attrakciói

2022. augusztus 13. 09:20 | Vincze Attila

A megfelelő ütemben haladnak a CsabaPark fejlesztései. A létesítmények gyakorlatilag felépültek, már csak kisebb munkálatok vannak hátra a területen. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő év elejére a teljes beruházás elkészülhet.

A Modern Városok Programban zajló fejlesztések közül talán a leglátványosabb a 160 méter hosszú, a park szinte teljes területén átívelő drótkötélpálya, melyet egyelőre csak tesztelés céljából próbáltak ki a szakemberek. Már csak kisebb munkálatok vannak hátra a CsabaPark Körte sori részén zajló beruházásból. Elkészült a természetes anyagokból álló kötélpálya, illetve a tó melletti mászótorony is, jelenleg ezen létesítmények használatbavételi eljárása zajlik.

– A kivitelezési munkák már a végéhez közelednek, látszik is, hogy csak apróbb jellegű finomítások vannak hátra, illetve füvesítés zajlik még a területen. Tudni kell, hogy ezek speciális eszközök, tehát a használatbavételi eljárások, illetve a tanúsítások megszerzése roppant időigényesek, ezek folyamatban vannak, az attrakciók csakis kizárólag ezt követően használhatóak – tájékoztatta a behir.hu-t Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A mesterségesen kialakított dombon nemcsak a drótkötélpálya indító állomásaként funkcionáló, 14 méter magas kilátó épült meg, hanem a műanyag borítású hófánk és sípálya, valamint a csúszdapark is. Ha az összes engedély rendelkezésre áll, akkor ősszel elindulhat az aktív turisztikai elemek próbaüzeme.

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. közlése szerint a teljes beruházást a nagyközönségnek jövő év elején adhatják át. 

Galéria

További programok »

FEL