A tervek szerint halad a vásárcsarnok felújítása

2018. október 13. 10:24 | Gyemendi Réka

Javában zajlik a békéscsabai vásárcsarnok felújítása, amely augusztus végén kezdődött. A projekt során az épület új burkolatot kap és megtörténik a csarnok akadálymentesítése. Energetikai korszerűsítést is végeznek: kicserélik a nyílászárókat és megújul az épület fűtési- és hűtési rendszere.

 

 

Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsaba Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta: most fejeződnek be a bontási munkálatok, amelynek során az elavult, tönkrement tetőszigetelést bontották le.

- Az új trapézlemez rövidesen a helyére is kerül, így az épület felülről már fedett lesz. Utána pedig a homlokzati falpanelek szerelése kezdődik - tette hozzá az ügyvezető.

 

 

Hangsúlyozta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás csak az első lépése a vásártér felújításának. Jelentősebb változás a Modern Városok Program keretében történik majd. Ez lesz a második ütem, ekkor a szabadtéri tetőlefedést, valamint az alsó pavilonok felújítását valósítják majd meg. A piac teljes területe (a Szabó Dezső utca, a Trefort utca és az Irányi utca által határolt terület) átalakul.

Az árusok augusztus vége óta a gazdabolt mellett felállított hatalmas sátorban és faházakban árusítanakKozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a tervek szerint az árusok már december elején újra birtokba vehetik a csarnokot. A vezérigazgató a parkolási lehetőségeket is ismertette. Jelenleg - mivel a sátrak foglalják el a parkolót - a régi gazdabolthoz tartozó, 50 férőhelyes parkolót vehetik igénybe a vásárlók.

 

 

 

További programok »

FEL