Három hónapig sátorban üzemel a vásárcsarnok

2018. augusztus 23. 17:18 | Kovács Andrea

Augusztus 22-én bezárt a békéscsabai vásárcsarnok, és megkezdődtek a belső felújítási munkálatok. A tervek szerint a három hónapig tartó időszakban az árusok a Gazdabolt melletti parkolóban felállított sátorban kapnak helyet. Az ideiglenes árusítóhelyen még nem teljes a készültség, de a szombati piacra már a hűtőpultokat is beüzemelik.

 

 

Egyelőre még nem mindenen árus pakolt ki, a vásárlók is keresik megszokott helyeiket. Ám a többség abban reménykedik, hogy az újjáépült vásárcsarnok kárpótolja majd őket az átmeneti kellemetlenségekért.

A piacot üzemeletető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. a vásárcsarnok a felújítás idejére sem akarta az árusoktól elvenni a lehetőséget, ezért is építették ki a rendezvénysátorban a pavilonokat, amelynek kialakítása komoly beruházást igényelt. Mint azt Zsadon Endre üzletágvezető elmondta: a piaci sátor kiépítése több mint 10 millió forintba került eddig, és még nem tudják, hogy mennyi lesz a végösszeg.  Itt magasabb az üzemeltetési költség is, ezért erre az időszakra is kérik a bérleti díjat, viszont az árusoknak nem kell külön fizetniük a vízért, elektromos áramért.

A vagyonkezelő zrt. üzletágvezetője kihangsúlyozta: azt szeretnék, ha a karácsonyi vásárra már vissza tudnának költözni az árusok a vásárcsarnokba. A csarnok melletti, külső elárusítóhelyek pedig addig is zavartalanul üzemelnek.

További programok »

FEL