Július közepétől már a felújított helyükön árulhatnak a békéscsabai piacosok

2019. június 14. 09:45 | Kovács Andrea

Végéhez közeledik a piac felújítás második üteme. A csarnok melletti régi kőpados rész teljes fedést kapott, a ruhaárusok pedig zárt pavilonokban árulhatnak majd. A héten megtörtént a terület előzetes műszaki átadása, az árusok a tervek szerint július közepétől már az új, modern környezetben várhatják a vásárlókat.

 

 

Már csak a kisebb belső munkálatok vannak hátra a régi kőpados rész felújításából. A terület új burkolatot és tetőfedést kapott. A ruhaárusoknak redőnnyel ellátott, zárható faszerkezetes pavilonokat építettek ki. A beruházásnak köszönhetően a korábban felújított zöldséges részt is eső elleni védelemmel látták el.

 

Fotó: Tóth Áron

 

A piacot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. üzletágvezetője elmondta: összeségében a 2018 augusztusában elkezdődő, 740 millió forintos beruházás első ütemében a vásárcsarnok belső területét újították fel, ahová decemberben az árusok vissza is költözhettek. Ez év elején kezdődtek el a kinti terület építési, illetve a csarnok külső homlokzati részének munkálatai. Az épület oldalában lévő félereszes tetőszerkezetek is megújultak.

 

Fotó: Tóth Áron

 

Az úgynevezett régi, kőasztalos rész teljesen új burkolatot kapott, az acélvázas szerkezetben pedig redőnyös faszerkezetes pavilonokat is kiépítettek. Zsadon Endre hozzátette: június 11-én a kivitelezővel együtt előzetes műszaki átadást végeztek. Ez azért nagyon fontos, mert a kinti területnek a csarnokkal ellentétben vannak hatósági engedélyekhez kötött részei és csak a használatbavételi engedélyek birtokában lehet átadni a a bérlőknek a területet. A munkálatok jó ütemben haladnak, a tervek szerint az árusok július közepétől már a felújított, modern környezetben várhatják a vásárlókat – tájékoztatott a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. üzletágvezetője.

További programok »

FEL