Fidesz: elkezdődhet a piac felújítása

2018. június 22. 18:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A békéscsabai piac, a játszóterek és a kerékpáros-létesítmények fejlesztésével kapcsolatos döntéseket emelt ki a Fidesz-KDNP frakció a júniusi közgyűlést követően. A többségi párt politikusai szerint bár vita nélkül fogadták el az említett projektekről szóló határozatokat, mégis fontos tájékoztatni a lakosságot ezekről a beruházásokról.

 

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen a Békéscsabai Városfejlesztési  Nonprofit Kft. is beszámolt éves munkájáról. A napirend vitájában szóba került, hogy a cég átesett egy minisztériumi ellenőrzésen a 2 milliárd forint értékű útépítési projekt kapcsán.

– A megyei jogú városok között az elsők között Békéscsabán semmilyen hiánypótlást nem kellett benyújtani. Dicséretet illeti  a cég munkatársait – emelte ki Hanó Miklós alpolgármester.

A júniusi ülésen vita nélkül fogadták el a fejlesztéseket érintő határozatokat, de a többségi frakció szerint mindenképpen érdemes kiemelni többek között a 800 millió forint értékű piacfejlesztést, amelynek kivitelezőjéről is döntöttek.

– Az irányító hatóság döntése előtt kellett meghoznunk a kivitelezőről szóló döntést, mert ellenkező esetben elhúzódna a beruházás. Ez a piaci árusok szempontjából nem lenne szerencsés, mert a megvalósítás nem az ideális időben történne. A város ezért úgy döntött, hogy nem várjuk meg a döntést, de a terveknek megfelelő ütemezéssel elkezdődhet a beruházás – hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila. A frakcióvezető kiemelte: a most elkezdődő beruházásban a csarnok épülete újul meg és a szabadtéri árusító helyek lefedése is tovább folyik majd, a pavilon sor átalakítása azonban nem ebben a projektben történik meg.

A képviselő ugyanakkor hozzátette: a közgyűlés döntött arról, hogy a ki tervezi az 5 milliárd forint értékű piacfejlesztést a Modern Városok Programban.

Emellett a képviselők kitértek arra, hogy egy új játszótér épüé, egyet pedig felújítanak a városban, továbbá a Berényi úton egy járdaszakaszt újítanak fel, és három útszakaszon kerékpáros-létesítményeket alakítanak ki a közeljövőben.

A Fidesz-KDNP frakció képviselői véleménye szerint egy méltó és megszenvedett életút 90. évét köszönthették, azzal, hogy a közgyűlésen adták át jókívánságaikat a születésnapját ünneplő Fekete Pálnak, Békéscsaba Díszpolgárának. Továbbá ismét elismerésüket fejezték ki a Tündér-kert, illetve Százszorszép Művészeti Bázisóvoda vezetőinek, akiknek további öt évre meghosszabbították megbízatásukat.

További programok »

FEL