Preisinger Sándor: Célunk mindig megnyerni a következő meccset

2020. szeptember 26. 14:13 | Hidvégi Dávid

Preisinger Sándor és Tököli Attila most vasárnap debütál a Békéscsaba 1912 Előre kispadján. A viharsarkiak egyetlen csapatként továbbra is veretlenek az NB II-ben.

Schindler Szabolcs Vasas FC-hez való távozásával új szakvezető után kellett néznie a békéscsabai klubvezetésnek. Barkász Sándoréknak az U19-es válogatott szövetségi edzőjére esett a választása. A csabaiak új vezetőedzője Preisinger Sándor lett, aki először most vasárnap irányíthatja az együttest a Kazincbarcika ellen.

– A srácok rendesen csinálják a dolgukat, egy nagyon jó szellemű társaság. Az eddigi eredmények alapján azt gondolom, hogy mentálisan is rendben van a társaság. Egy-két dolgot gyakorolhattam a héten, de eget rengető változások nincsenek. A Békéscsaba hadrendje eddig sem volt messze az általam vélt optimálistól. Szezon közben éles változásokat nem tervezek, hiszen versenyidőszakban nem áll annyi idő a rendelkezésre. Célunk mindig megnyerni a következő meccset – hangsúlyozta a szakvezető.

 

A játékosként 1996-os atlantai magyar olimpiai csapat kerettag, kétszeres magyar bajnok hozzátette: a napi munka más egy klubcsapatnál, hiszen itt fizikálisan ők készítik fel a csapatot, illetve a taktika mellett a mentalitásra is nagyobb a ráhatásuk. A válogatottnál mindez egy hónapban csupán 4-5 napra korlátozódott. A 46 esztendős szakvezető először a Kazincbarcika ellen készítette fel a csapatot.

– Mint minden NB II-es mérkőzésre, erre is igaz, hogy küzdelmes lesz. A borsodiak egy nagyon szervezett csapatot alkotnak, védekeznek és abból próbálnak kontrázni. Nem tudom, hogy milyen harcmodorral és taktikával jönnek ide, de próbáltunk mindenre felkészülni a héten – zárta gondolatait a lilák új vezetőedzője.

A mesterrel tartott segítője, Tököli Attila is, aki játékosként a Dunaferrel és a Ferencvárossal is nyert magyar bajnokságot, illetve a Kecskeméttel egy, az FTC-vel pedig két Magyar Kupát gyűjtött be. A 25-szörös válogatott labdarúgó edzői karrierjét Pakson kezdte, ahol először pályaedző volt, majd a második csapat vezetőedzője lett.

 

 

– Ha már múltról és tradíciókról beszélünk, akkor Békéscsaba egy nagyobb klub és talán eredményesebb is. Az átszervezések miatt nem egyszerű, hogy minden csapat NB I-ben játsszon. Most az NB II-ben sok nagy hagyománnyal bíró együttes szerepel, olyanok, ahol sok néző van és szeretik a focit. Békéscsaba egy ilyen hely, még a nagy elődök, Mracskó Mihályék ellen játszottam itt, nem volt egyszerű. Bízom benne, hogy elérjük azt, hogy most se szeressenek idejárni az ellenfelek, mint akkor – fogalmazott.

A szezon előtt úgy tűnt, hogy idén Boér Gábor irányítja majd a Kazincbarcikát, de a felkészülés első hónapja után szerződtette a Zalaegerszeg. A borsodiak kispadjára végül Viteleki Zoltán ült le, aki az előző szezonban a Debreceni VSC vezetőedzője volt. A KBSC kilenc forduló után a 15., míg a Békéscsaba egyetlen csapatként veretlenül a második.

– Az első kilenc bajnokit és az első kupameccset is veretlenül tudtuk le, reméljük minél tovább húzzuk a szériát. A Kazincbarcikával nemcsak a Békéscsaba, hanem senki sem játszik könnyű mérkőzést. Szervezettek, de nyilván megvan az oka annak, hogy csak a tizenötödikek a táblázaton. Megvannak a gyenge pontjaik és bízunk benne, hogy megtaláljuk ezeket, így pedig itthon tarthatjuk a három pontot – mondta Bora György, a csapat védője.

Az már biztos, hogy Lukács Raymond nem lő majd „fantomgólt” a KBSC színeiben, mint tavaly decemberben, hiszen azóta az Előrét erősíti. A Békéscsaba és a Kazincbarcika NB II-es bajnoki mérkőzése vasárnap 17 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

 

Galéria

 

További programok »

FEL