Labdarúgás: Uram János a gólt is védte, de a Csaba kikapott

2019. december 15. 16:18 | Hidvégi Dávid

A Kazincbarcika egy vitatható találattal 1-0-ra nyert a Békéscsaba otthonában a labdarúgó NB II 21. fordulójában. Lukács Raymond fejese után a csabai kapus ugyan védett, de a játékvezető szerint a labda áthaladt a gólvonalon.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAZINCBARCIKAI SC 0–1 (0–1)
Békéscsaba, 415 
néző. Vezette: Berényi Tamás (Bornemissza Norbert, Sinkovicz Dániel)
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Nagy S., Farkas M., Polényi (Burai, 76.) – Kovács Á., Babinyecz, Mészáros M. – Tóth D. (Ilyés, 66.), Gréczi M. (Váradi, 61.), Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Iszák, Heil, Oltean, Farkas A. – Toma, Géringer T. (Virág, 85.), Krausz – Berki (Kercsó, 76.), Lukács R. (Fekete Á., 66.) Oldal. Megbízott edző: Dzurják József
Gólszerző: Lukács R. (29.)

A Kazincbarcika kezdte a mérkőzést, amelyen az első helyzetre az ötödik percig kellett várni, amikor Nikola Pantovic cselezett a tizenhatos vonalánál, majd éles szögből lőtt, de a vendégek kapusa magabiztosan védett. Az első vendég helyzetet a 10. percben jegyezhettük fel, amikor Lukács Raymond szólójára Uram János lépett ki a kapujából. A 25. percben egy vendég szabadrúgás után Uram védeni tudott. A 28. percben Gréczi Márton lőtt  a barcikai kapu mellé. A 29. percben jött a hidegzuhany, miután Lukács Raymond fejesét ugyan Uram bravúrral hárította, de a játékvezető gólt ítélt (0-1). A félidő végén Kovács Ádám húszméteres lövését Horváth magabiztosan hárította.

 

Íme a találat pillanata: a játékvezető szerint áthaladt a labda a gólvonalon (Fotó: Máthé Csongor)

Íme a találat pillanata: a játékvezető szerint áthaladt a labda a gólvonalon (Fotó: Máthé Csongor)

 

A második félidő a helyzetek tekintetében már nem volt eseménydús, a Békéscsaba többet birtokolta a labdát, de nagy helyzetet nem dolgozott ki. Az 56. percben Pantovic próbálkozása nem ért célt, majd három perccel később Toma cselezte be magát a csabai védelem mögé, de a hazai játékosok szögletre mentettek. A találkozó utolsó helyzete is az Előre próbálkozása volt, a 93. percben Nikola Pantovic szabadrúgása után a csereként beálló Burai Erik fejelt, de a kapus könnyedén hárított.

A csabaiak ugyan mezőnyfölényben játszottak, de kevés helyzetet tudtak kialakítani, a vendégek pedig elvitték a három pontot a Kórház utcából. Schindler Szabolcs együttese vereséggel búcsúzott az évtől és a 9. helyen tölti a bajnoki szünetet.

 

Mestermérleg

 

A kazincbarcikaiak vezetőedzője elmondta: meglepték a Békéscsabát azzal, hogy nem hagyták őket építkezni a mérkőzés folyamán. Dzurják József elmondta, hogy a jövőre nézve felvázolta a terveket, de a legvégén a klub vezetése fogja eldönteni, hogy tavasszal ki irányíthatja a csapatot.

– Bátran belementünk a párharcokba, amelyekből sokat megnyertünk. A másodosztályban annyira kiegyenlített a mezőny, hogy nüanszok döntenek, ezért fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést. Jól dolgoztak a srácok, hiszen nullára lehoztuk a mérkőzést és a Békéscsabának nem is adódott komolyabb helyzete – fogalmazott a megbízott szakvezető.

A hazaiak vezetőedzője kiemelte, hogy bár sokan azt mondják nem volt bent a vendégek fejese, de ő annyira messze állt a szituációtól, hogy előbb szeretné megnézni a felvételeket. Schindler Szabolcs hozzátette: az számít gólnak, amit a játékvezető megítél. A szakember hangsúlyozta, hogy az összeállításnál gondjai akadtak, mivel több fiatal játékosa is megsérült a találkozó előtt.

– Volt néhány problémánk a fiatal szabály miatt, hiszen több játékosunk is megsérült, ami nagyban befolyásolta az összeállítást. A támadójátékunk nem volt hatékony, nem tudtunk olyan kreatívak lenni, mint az előző mérkőzéseken. Nem voltunk veszélyesek, nem voltak nagy helyzeteink, mint ahogyan az ellenfélnek sem. Úgy gondolom egy döntetlent érő meccs volt, de egy furcsa góllal kikaptunk – részletezte Schindler Szabolcs.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Junior Gokart Challenge - a jövő autóversenyzőit keresik Békéscsabán is

Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indított HUMDA Junior Gokart Challenge néven a 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat az ország hét városában egy héten keresztül. A szimulátoros kamion ezen a héten Békéscsabán várja az érdeklődőket, ahová szerdán Talmácsi Gábor volt motorversenyző is ellátogatott.
2021. szeptember 22. 18:00
FEL