Labdarúgás: A végén döntött az Előre

2017. december 3. 17:28 | behir

A szerdai kupameccsen sem volt a legjobb állapotban a Tiszaújvárosi Sportcentrum pályája, vasárnapra azonban már megérkezett az igazi tél, így hóesésben, nem túl ideális körülmények között játszották a Kazincbarcika-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzést – számolt be a lilák hivatalos honlapja.

Az első akció a vendéglátók nevéhez fűződik, amikor az 5. percben Süttő cselezgetett a bal szélen, majd Tóthnak passzolt, aki 17 méterről kicsivel lőtt a kapu mellé. A 15. és 17. percben viszont már Birtalan is helyzetekbe került, előbb egy bedobás után bombázott, majd a tizenhatoson belül megkapott játékszert irányította kapura. Három egységgel később Sigér beívelt szabadrúgását Belényesi fejelte rá, de Rybansky biztosan védett. A 21. percben Palmes vezette a pettyest, majd 40 méterről kapura lőtt, a csúszós játékszert azonban Rybansky jobbnak látta kiütni. A kipattanó Boros elé került, aki a léc fölé lőtt. A 27. percben cserélnie kellett Boér Gábornak kellett, a megsérült Mészáros helyett Babinyecz érkezett. A játékrész hátralévő ideje főképp mezőnyjátékkal telt, így gól nélkül vonultak szünetre a mérkőző felek.

A második félidőben is nehéz volt talpon maradni, hiszen a folyamatos hóesés egyre nehezebbé tette a focit. Az első említésre érdemes momentumot az 57. percben jegyezhettük fel, amikor Nagy István szánta el magát lövésre, a próbálkozás azonban elkerülte a hazai kaput. A 61. percben Boér Gábor megkezdte a frissítéseket, és a meghúzódott Tóth helyett Urbin léphetett pályára. Egy perccel később talán az eddig legnagyobb helyzet maradt ki a házigazdák előtt, amikor Süttő ívelt a bal oldalról a kapu elé, Tóth üresen érkezett az ötösön belül, de fejese a kapu mellé szállt. A 66. percben a nagy kedvvel játszó Süttő végzett el szabadrúgást 18 méterről, a jobb felső sarokba tartó labdát Rybansky bravúrral szögletre ütötte. A 73. percben kettős cserével frissített Vitelki Zoltán: Boros helyett Engel, Hegedűs helyett Constantinescu jelentkezett játékra. A 79. percben ismét a csabai kapus pillanatai következtek, amikor Mikló ugratta ki Süttőt, aki két cselt követően kapura lőtt, de kapusunk ismét hárított. A 83. percben megrezdült a barcikai háló, azonban Urbin fejese les miatt érvénytelennek bizonyult. Örök igazság, hogy egy mérkőzés kilencven percig tart, hiszen a mérkőzés végén Urbin lerántásáért Böcskei játékvezető büntetőt ítélt, amit Birtalan Botond értékesített a 90. percben (0-1). A lilák támadója 12. találatát szerezte és egyedül vezeti a másodosztály góllövőlistáját.

Az eredmény ezután már nem változott, így a Békéscsaba sorozatban harmadik meccsét nyerte meg. A lilák egy hét múlva hazai pályán a Szeged 2011 ellen búcsúztathatják az évet.

Boér Gábor (vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre): – Futballról a mai napon nem nagyon beszélhetünk, hiszen a pálya játékra alkalmatlan volt. Ettől függetlenül a két csapat férfias küzdelmet vívott, rengeteg párharc, beívelt labda, óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést. Várható volt, hogy egy beívelésből vagy pontrúgásból dőlhet el a három pont sorsa, szerencsére ezúttal nekünk jött ki a lépés. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban megdolgoztunk ezért a sikerért is, hiszen eddig ilyen dolgokban nem kifejezetten volt részünk. Most visszakaptunk a szerencséből egy kicsit, de ebben csakis annak lehet osztályrésze, aki tesz is érte. A sok munka előbb-utóbb mindig megtérül, örülünk a nagyon fontos három pontnak és dolgozunk tovább. Szimpatizánsainknak köszönjük, hogy ilyen rossz időben is elkísérték a csapatot.

 

 

 

További programok »

Sport

Békés megyeiek is ringbe szállnak a kick-box vb-n

Hosszú kihagyás után a 2021-es év legnagyobb jelentőségű kick-box versenyére kerül sor az olaszországi Jesolóban. A népszerű tengerparti üdülőváros ad otthont a WAKO kick-box világszövetség világbajnokságának, amelyben minden szabályrendszer képviselői megküzdenek majd a világbajnoki címekért.
2021. október 18. 16:35
FEL