Labdarúgás: Háromgólos csabai vereség a szezonzárón

2019. május 19. 18:05 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 3-0-ra kikapott a Kazincbarcika együttesétől a labdarúgó NB II 2018-19-es szezonjának záró fordulójában.

 

 

Jobban kezdte az összecsapást a házigazda, bár nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel. A fordulat a 19. percben jött el, amikor egy röviden hazaadott labdára Lukács Raymond csapott le, aki kicselezte a csabaiak kapusát, Baráth Bencét és a higgadtan a hálóba gurított (0-1). A hálóőr már a negyedik ezen a poszton, aki pályára lépett az Előrében ebben a szezonban: Ribánszki sérülés, Uram pedig eltiltás miatt hiányzott, Czinanó pedig a kispadon kapott helyet. Ezt követően Szatmári állt közel az egyenlítéshez, de előbb Oltean becsúszással mentett, majd Fila kapus védett nagyot egy távoli lövés után. A vendégek a 36. percben duplázták meg az előnyüket: egy kazincbarcikai szöglet után nem sikerült a hazai felszabadítás, Kanalos Tony-Markos pedig mintegy 16 méterről kapásból a léc alá lőtt (0-2).

A csabaiak jobban kezdték a második félidőt: a 47. percben Vólent szépíthetett volna, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.  A csereként beálló támadó az 53. percben is gólt szerezhetett volna, de éles szögből rosszul lőtt, ráadásul középre is passzolhatott volna, ahol két csapattárs érkezett. A 63. percben Toma még nagy helyzetben hibázott, de tíz perccel később már nem kegyelmeztek a vendégek: a szintén csereként pályára lépő Ádám Ferenc döntötte el a mérkőzés sorsát (0-3). A hajrában Ilyés és Viczián is közel állt a becsületgólhoz, de ezen a délutánon semmi sem sikerült a csabai együttesnek. A Kazincbarcika teljesen megérdemelten, 3-0-s győzelmet aratott.

Boér Gábor búcsúmérkőzésén ugyan nem sikerült a pontszerzés, de a Békéscsaba 1912 Előre végül az előkelő, 6. helyen fejezte be a szezont. A lilák házi gólkirálya Szatmári István lett 15 góllal, megelőzve a 12 találatot szerző Urbin Pétert.

A bajnokság záró mérkőzésének összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL