Labdarúgás: Megtört a csabai nyeretlenség a Tiszakécskével szemben

2019. december 8. 18:56 | Kovács Dávid

Az Előre 1-0-ra győzött a Tiszakécske otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 20. fordulójában.

A Békéscsaba korábban egyszer sem tudta legyőzni a Tiszakécskét bajnoki mérkőzésen. Schindler Szabolcs együttese a Ferencváros elleni siker után azzal a céllal utazott idegenbe, hogy megtörje ezt a rossz sorozatot.

Az első húsz percben kevesebb helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A hazaiak voltak aktívabbak, de az első ziccer a Csabáé volt: a 25. percben Gréczi Márton lövését kellett kifejelnie a gólvonalról az egyik hazai védőnek - írja a tiszakécskei klub hivatalos oldala. Fél óra játék után Hursán György sérülése miatt cserélt a vendég csapat, a helyére Babinyecz Balázs érkezett. A játékrész hajrájában Gréczi és Máris is próbálkozott a gólszerzéssel, az együttesek mégis gólnélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

A fordulást követően pár perccel mindkét csapat előnybe kerülhetett volna, de hazai oldalon Szuhodovszki, míg a csabaiaknál Szalai célzott rosszul. A Békéscsaba a 69. percben szerezte meg a vezetést, amikor Szalai Dániel volt eredményes (0-1). A szélső augusztusban szerzett gólt legutóbb a bajnokságban, akkor az MTK volt a szenvedő fél. A folytatásban Nikola Pantovic tesztelte Varga Ádámot, aki mindkétszer a helyén volt.

A Békéscsaba végül megőrizte vezetését és 1-0-ra diadalmaskodott. Schindler Szabolcs csapata legutóbbi hat tétmérkőzésén veretlen maradt, ezek közül pedig ötöt meg is nyert. A lilák sikerükkel feljöttek a 9. helyre a tabellán. Az év utolsó bajnoki mérkőzésén a Kazincbarcika lesz a vendég a Kórház utcában december 15-én.

 

További programok »

FEL