Labdarúgás: Fordulatos csata és pontosztozkodás a Kórház utcában

2019. szeptember 18. 19:15 | Kovács Dávid

Őrült hajrá után döntetlent játszott a Békéscsaba 1912 Előre és a Haladás a labdarúgó NB II 9. fordulójában

Az első negyedóra csendesebb játékát a 17. percben Holdampf Gergő, a szombathelyiek középpályása törte meg egy kapufával, de a lövést követő szöglet is veszélyt okozott Ribánszki László kapujánál. Két perccel később Szalai Dániel került helyzetbe, de egy vendég védő belevetődött a szélső próbálkozásába. A 24. percben már megérkezett a csabai vezető gól: Faragó Tomás harcolt ki egy tizenegyest, amit Hursán György értékesített magabiztosan (1-0). Ezt követően a hazaiak uralták a mérkőzést, de a második gólt nem sikerült megszerezni. A Haladás szinte a semmiből egyenlített: a 42. percben a határozatlan csabai védők között Szalay Szabolcs lőtt a kapuba (1-1).

 

Szalay Szabolcs még az első félidőben egyenlített (Fotó: Milyó Pál)

Szalay Szabolcs még az első félidőben egyenlített (Fotó: Milyó Pál)

 

A második félidőt Máris Dominik helyzete vezette fel, majd a Haladás átvette az irányítást. A 60. percet követően azonban csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni. A találkozó állóvizét a csereként beálló Nikola Pantovic találata zavarta fel, aki egy kapusról kipattanó labdát lőtt a léc alá (2-1). A középkezdést követően rögtön egyenlítettek a szombathelyiek, miután a csabai védők nem tudtak felszabadítani, Medgyes Zoltán tette kapura a labdát, a jegyzőkönyvben végül Mészáros Márk öngólja jelezte az újabb egyenlítést (2-2). Az Előre több jó ellentámadást is vezetett, de a befejezésekbe hiba csúszott, a másik oldalon pedig Novák Csanád rontotta el a meccslabdát a 93. percben.

A végén maradt a 2-2-es döntetlen, amivel egyik csapat sem lépett előre a tabellán. A Békéscsaba másfél hét múlva folytatja a bajnokságot a Gyirmót otthonában, a hétvégén pedig a Körösladány vendégeként kezdi el a Magyar Kupa küzdelmeit.

Galéria

 

További programok »

Sport

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém-sport pálya

Új helyszínre költözik a békéscsabai extrém sport kedvelőinek közösségi tere jövő hét hétfőn. A skatepark a Békéscsabai Városi Sportcsarnok mögötti terület helyett a jövőben a MÁV pályán üzemel majd. A közgyűlés a döntést a SMART Grid beruházás létrehozásával indokolta.
14:22
FEL