Labdarúgás: Hátrányból fordított és 3-1-re nyert az Előre - galériával

2019. november 27. 21:14 | Kovács Dávid

A Békéscsaba Kovács Ádám, Gréczi Márton és Mészáros Márk találataival győzött a Siófok ellen az októberből elhalasztott, 11. fordulóban.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK 3–1 (1–1)
Békéscsaba, 465 
néző. Vezette: Nagy Norbert (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S. (Babinyecz, a szünetben), Mészáros M. – Bidzilya, Király P. (Tóth D. 75.), Hursán, Polényi – Gréczi M., Kovács Á. (Pantovic 61.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SIÓFOK: Molnár P. – Kővári, Lorentz, Bora, Kiss B. – Réti, Horváth A. (Magasföldi 69.), Tajthy (Elek B. 78.) – Szakály D., Horváth P., Balogh B. (Bencze 63.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Kovács (42.), Gréczi M. (76.), Mészáros (82.) ill. Szakály (20.)

A Békéscsaba jó hazai sorozatát folytatta volna, hiszen utolsó három összecsapásán hét pontot szerzett a Kórház utcában. Az 5. helyen álló Siófok sem volt rosz formában: legutóbbi öt meccséből mindössze egyet veszített el. Schindler Szabolcs kezdőcsapatában mindössze egy változás volt a Győr elleni együtteshez képest: Babinyecz Balázs helyére a hétvégén csereként pályára lépő Kovács Ádám került be, akinek szombaton született meg a kislánya.

A mérkőzés első negyedórája inkább ismerlkedéssel telt, a vendégek többet birtokolták a labdát, de nagy helyzetet nem dolgoztak ki. Az első lehetőség Gréczi révén a Csabáé volt a 15. percben, de Molnár kilépett a kapujából és tisztázott. Ezt követően a Siófok került fölénybe, Tajthy erőtlen lövését Ribánszki védte a 18. percben. Két perccel később már a kapus sem védhetett: egy szabadrúgás utáni kavarodás végén Szakály Dénes találta meg a labdát és lőtt közelről a kapuba (0-1). A folytatásban mindkét oldalon akadtak helyzetek, de úgy tűnt, hogy nem változik az állás a szünetig. A csabaiak azonban nem így gondolták: a 42. percben Szalai ment el a jobb oldalon, beadására Kovács Ádám érkezett, a friss édesapa pedig a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A félidőben így maradt a döntetlen, ami inkább a hazaiak számára volt kedvező a játék képe alapján.

 

Jogos a csabai öröm (Fotó: Milyó Pál)

Jogos a csabai öröm (Fotó: Milyó Pál)

 

A forulást követően azonban nem volt kérdés, a Békéscsaba az egyik legjobb 45 percét produkálta a szezonban! Az 51. percben Gréczi elfutása után Hursán került helyzetbe, de lövés ebből még nem lett. Egy óra játék után emelt a fordulatszámon a hazai csapat: előbb Gréczi, majd Pantovic lövését kellett Molnárnak védenie. A 72. percben Hursán lépett ki nagy helyzetben, a siófoki kapus azonban védett. Három perccel később már ő sem segített: Gréczi Márton lövése a jobb kapufáról pattant a kapuba (2-1). A 82. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: Pantovic szabadrúgása után Mészáros Márk fejelt a kapu bal oldalába (3-1). A hajrában a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, a Siófok pedig már nem tudott újítani, így elszenvedte idénybeli negyedik vereségét.

A Békéscsaba 3-1-es győzelmével feljött a 11. helyre és távolodott a kieső zónától. A lilák vasárnap újabb fontos mérkőzést vívnak, hiszen a 16. helyen álló Ajka otthonában lépnek pályára.

A Békéscsaba-Siófok mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n, a találkozó legizgalmasabb pillanatait pedig a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják!

 

Galéria

 

További programok »

FEL