Labdarúgás: Tiszakécskén vív hatpontos rangadót a Csaba

2022. november 26. 11:10 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a válogatott szünet és tizenhárom nap kihagyás után, vasárnap 15 órától Tiszakécskén lép pályára a labdarúgó NB II 18. fordulójában.

Brlázs Gábor együttese kulcsfontosságú találkozó előtt áll, hiszen egy győzelemmel elmozdulhatna a kieső helyekről, ráadásul ezt egy közvetlen rivális, az eddig két ponttal többet gyűjtő Tiszakécske ellen tehetné meg. Tizenhét lejátszott fordulót követően továbbra is szoros csata zajlik a tabellán, hiszen a hátsó régióban, a 14. és 18. helyek között mindössze három pont a különbség. A csabai együttesre az idei év további két mérkőzésén, az Ajka és a Pécs ellen is fontos csata vár.

A Tiszakécske már túl van egy edzőváltáson ebben a szezonban, az október 30-i Gyirmóttal szemben elszenvedett, 1-0-s vereség után Visinka Edét Klausz László váltotta. Az új mester az MTK elleni mérkőzésen debütált a kispadon, amelyen 4-1 arányú vereséget szenvedtek. A folytatásban fontos győzelmet arattak a Szentlőrinc ellen, majd kikaptak Dorogon, így vereség után érkeznek a 18. fordulóra. A Bács-Kiskun megyeiek összességében öt győzelemmel, négy döntetlennel és nyolc vereséggel, 19 ponttal a 15. helyen állnak, és mindössze több győzelmüknek köszönhetően előzik meg a szintén 19 pontos Kazincbarcikát. A csabaiak a Haladás és a Siófok elleni hajrábeli pontmentések után legyőzték a Soroksárt, így fontos három ponthoz jutottak, egy jó évzárás esetén pedig előre léphetnének a tabellán.

A két csapat egymás elleni mérlege tiszakécskei fölényt mutat, hiszen a másodosztályban már nyolcszor találkozott egymással a két csapat, az Előre négy alkalommal vereséget szenvedett és mindössze egyszer, 2019. december 8-án aratott győzelmet. A fennmaradó három mérkőzésen döntetlen született csakúgy, mint az 1997/1998-as idényben lejátszott két elsőosztályú meccsen is.

Mindkét együttesben lesz eltiltott öt-öt összegyűlt sárga lap miatt, így békéscsabai részről Váradi Ádám, míg tiszakécskei oldalról Erdei Carlo Alex kénytelen kihagyni a vasárnapi összecsapást, de a vezetőedzők dolgát apróbb sérülések is nehezítik.

A Tiszakécskei LC–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetője Nagy Róbert lesz, az összecsapás 15 órakor kezdődik.

Merkantil Bank NB II Liga 18. forduló:

November 26. (szombat)
13:00 Gyirmót FC Győr–Szeged-Csanád GA

November 27. (vasárnap)
13:00 Kazincbarcika–MTK Budapest, Soroksár–Budafok, Siófok–Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza–Csákvár
15:00 PMFC–Szentlőrinc, Ajka–Dorog, Tiszakécske–Békéscsaba, Haladás–Kozármisleny, ETO FC Győr–DVTK

További programok »

FEL