Labdarúgás: Hazai pályán szenvedett vereséget a Békéscsaba

2019. április 14. 20:15 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2-1-re kikapott a Tiszakécske együttesétől a labdarúgó Merkantil Bank Liga 32. fordulójában.

 

 

A csabaiak kezdőjében ezúttal Sinan Sinanovic is helyet kapott, míg Hursán György a középpálya helyett a támadósorban bizonyíthatott. A vendégeknél a hét közben menesztették Szabó István vezetőedzőt, így Virágh Ferenc volt ezen a meccsen a megbízott szakvezető, akinek Batizi-Pócsi Balázs sérülése is nehezítette a dolgát.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, de Szalai és Szatmári befejezéseiből is hiányzott az erő és a pontosság. Az első félidőben Király Patrik beadásai is veszélyesek voltak, de hol Helesfay Donát volt jó helyen, hol a játékostársak maradtak le a labdáról. A 39. percben aztán Nagy Sándor szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Kardos Norbert értékesítette (0-1). A félidő végén Nagy meg is sérült, a helyére Urbin Péter érkezett az utolsó pillanatokban.

 

Szatmári Istvánt (9) veszik körbe a tiszakécskei játékosok (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulást követően felpörögtek az események: az 50. percben Oláh Máté és Mihály Dávid is megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de először a kapufa, másodszor Viczián mentett, a harmadik próbálkozásnál pedig a pontos befejezés hiányzott. Egy perccel később Urbin látványos mozdulattal lőtt a felső lécre, de a támadónak ez sem szegte a kedvét, pár pillanattal később már kiegyenlített (1-1). Nem állt sokáig döntetlen az eredményjelzőn, mert egy csabai hibát követően a Tiszakécske kontrázhatott, Mihály Dávid pedig újra előnyhöz juttatta csapatát (1-2).

A folytatásban a csabaiak mindent megtettek az egyenlítésért, ehhez Viczián Ádám állt a legközelebb, aki egyszer a kapufát is eltalálta. A vendégek tizenhatosán belül két vitatható szituációt is feljegyezhettünk, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest egyik esetben sem. A találkozó végén a 83. percben csereként beálló Gréczi Márton két sárga lapot is begyűjtött, így a vendégek emberhátrányba kerültek. Az eredmény azonban már nem változott a Bács megyeiek 2-1-es győzelmet arattak.

Boér Gábor csapata visszacsúszott a 6. helyre, legközelebb pedig Balmazújvárosban lép pályára.

A Békéscsaba 1912 Előre-Tiszakécske mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL