Labdarúgás: Csabai siker a Vác ellen

2019. április 28. 20:10 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2-1-re nyert a Vác ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában.     A csabaiak kispadján ezúttal Makra Zsolt ült, Boér Gábor eltiltása miatt, azonban a játékosok közül is volt hiányzó, így mindössze három mezőnyjátékos…

A Békéscsaba 1912 Előre 2-1-re nyert a Vác ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában.

 

 

A csabaiak kispadján ezúttal Makra Zsolt ült, Boér Gábor eltiltása miatt, azonban a játékosok közül is volt hiányzó, így mindössze három mezőnyjátékos foglalt helyet a kispadon a hazaiak asszisztens edzője mellett. A csapatok dolgát az eső és a mély talaj is nehezítette, így az első negyedóra viszonylag eseménytelenül telt el. A 18. percben Zsolnai révén a Vác állt közel a vezetés megszerzéséhez, de a támadó lövését Ribánszki a kapufára tolta. Hat perccel később egy gyors ellentámadás végén a Békéscsaba került előnybe: Nagy Sándor indult el, kitette a labdát a bal oldalra Szatmárinak, majd ő érkezett a beadásra és a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A játékrész folytatásában nem változott az eredmény, így a csabaiak minimális előnyt vihettek a szünetre.

A szünet után Szalai Dániel duplázhatta volna meg a hazai gólok számát, de egy kiugratást követően a jobb kapufa mellé lőtt. A 60. percben Varjas fejelt, Ribánszki pedig bravúrral védett. Három perccel később már nem volt ellenszer: Babinyecz volt szabálytalan a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Zsolnai Richárd váltotta gólra (1-1). A házigazda ezt követően tudott váltani és újra kezébe vette az irányítást. A 71. percben Vólent és Pilán még hibázott, a 79. percben viszont az előre húzódó Szélpál Norbert már nem, aki újra vezetést szerzett csapatának. A meccs hosszabbításában még Zsolnai egyenlíthetett volna, kétszer is, de Ribánszki mindkétszer védett, így maradt a 2-1-es csabai siker.

A csabaiak győzelmükkel maradtak a 6. helyen. A lilák szerdán a Dorog otthonában folytatják a bajnokságot.

A Békéscsaba-Vác összecsapás legizgalmasabb pillanatait a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják, a teljes mérkőzést pedig kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

Sport

FEL