Labdarúgás: Gólnélküli döntetlen a Kórház utcában

2019. március 7. 09:27 | Kovács Dávid

Nem született gól a Békéscsaba és a Csákvár összecsapásán a labdarúgó Merkantil Bank Liga 27. fordulójában.

 

 

A csabai gárdában ezúttal is volt eltiltott, most Szélpál Norbert hiányzott, helyét a 16 esztendős Dávid Zoltán vette át a védelemben, aki jól megoldotta a feladatát az összecsapáson. A szerda esti villanyfényes találkozón kevés helyzetet láthattak a szurkolók, bár a csapatok az első játékrészben többször eljutottak a kapuig.

A lila-fehérek a 12. percben tűzijátékot rendeztek a vendégek kapujánál, Vólent Roland és Király Patrik is betalálhatott volna, de a védők szögletre mentettek. A 14. percben újabb lehetőséget alakított ki a Csaba: Sinanovic beadása után Vólent a kapufát találta el. A másik oldalon, három perccel később Csonka Bonifác lövését védte Ribánszki. A folytatásban jobbára a két tizenhatos között pattogott a labda, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A 33. percben Vólent óriási helyzetben erőtlenül fejelt, így Markek kapus könnyedén hárítani tudott. A félidő zárásaként a 44. percben Király 22 méteres szabadrúgását védte a vendégek kapusa.

A fordulás után az 50. percben Molnár Csaba 26 méteres szabadrúgását Ribánszki bravúrral az alapvonalon túlra ütötte. Boér Gábor a második félidőben kihasználta a cserelehetőségeit, de a biztonságos védekezés mellett nem sikerült helyzeteket kialakítani. A hazai csapat inkább a rögzített játékhelyzetekben reménykedhetett, de ezúttal ezek a szituációk sem hoztak sikert. A 81. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután Molnár megkapta a második sárga lapját, azonban a hazaiak így is csak meddő mezőnyfölényt tudtak kialakítani.

A Békéscsaba maradt a 4. helyen a tabellán, miután a rivális Budaörs vereséget szenvedett Dorogon. Boér Gábor csapata hétvégén az ETO FC Győr otthonában folytatja a bajnokságot.

 

További programok »

FEL