Labdarúgás: Csákváron harcol első bajnoki sikeréért a Békéscsaba

2021. szeptember 29. 10:53 | behir.hu

A Diósgyőr elleni döntetlen után a Békéscsaba 1912 Előre a Csákvár otthonában szerezné meg idei első bajnoki győzelmét.

A csabaiak és a csákváriak sem kezdték jól a bajnokságot, a két együttes között jelen pillanatban két egység a különbség, Schindler Szabolcs gárdája egy győzelem esetén ideiglenesen megelőzhetné a Csákvárt, így elmozdulhatna a kiesést jelentő pozíciókból – írja a csabai klub beharangozója. Az Előre mellett a Tiszakécske nyeretlen még a bajnokságban, de adott a lehetőség, hogy Nagy Sándorék a 10. fordulóban ennek véget vetnek és elindulnak felfelé a tabellán. A statisztika inkább békéscsabai sikert vetít elő, hiszen a tizenegy egymás ellen lejátszott mérkőzésből négyszer a lilák, háromszor pedig a Fejér megyeiek voltak eredményesek négy döntetlen mellett.

A csákváriak számára sem úgy alakulnak eddig a dolgok, ahogy szerették volna, hiszen egyetlen győzelem - a Budafok ellen aratott 2-1-es siker - három döntetlen, négy vereség és hat pont áll a nevük mellett – igaz, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, hiszen a 6. fordulóból elhalasztott Szolnok elleni összecsapást október 20-án pótolják. Bár a hétvégi Nyíregyháza elleni pontszerzésük (1-1) valamilyen szinten bravúrnak mondható, ettől függetlenül ők is jócskán elmaradnak a várt eredményességtől. Az előző szezonban gyenge őszi szezon után tavasszal sikerült kiharcolni a bennmaradást, a 17. pozícióban végeztek 38 bajnoki pont birtokában. A csákváriak felújított pályájukon még nem tudtak nyerni, hiszen szeptember 15-én csak döntetlent (2-2) játszottak az ETO ellen, így valószínűleg mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megszerezzék idei második győzelmüket.

Éppen akkor, amikor úgy tűnt, hogy szinte mindenki felépül a sérüléséből, akkor dőlt ki Paudits Patrik, aki térdsérülése okán valószínűleg hónapokra kidőlt. Korábban Mikló Roland szenvedett lábfej-sérülést, így Babinyecz Balázzsal kiegészülve már három olyan csabai játékos van, akikkel hosszabb ideig nem számolhat Schindler Szabolcs. Hasonló cipőben jár a Fejér megyei csapat is, hiszen számtalan sérültjük közül néhányan már visszatérni látszanak (Kártik Bálint, Molnár Rajmund, Körmendi Kevin, Ominger Gergő és Magyar Zsolt), ezzel párhuzamosan viszont újabb játékosok estek ki a keretből. Baracskai Roland csapatkapitány a Monor elleni kupameccsen szenvedett részleges oldalszalag-szakadást, ezáltal 6-8 hét pihenőre kényszerült, Baranyai Ádám pedig már hónapok óta küzd kellemetlen Achilles-ín sérülésével. Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, így legalább ez nem nehezíti a szakvezetők dolgát.

A mérkőző felek egyébként 2021. április 7-én találkoztak tétmérkőzésen utoljára, amikor 1-1-es döntetlen eredmény született. Előkészületi meccsen, júliusban a csákváriak 3-0 arányban győztek. A két együttes egymás elleni összecsapásaira visszatekintve, mindenképpen emlékezetes lehet a 2017. szeptember 24-én, szintén idegenben lejátszott meccs, melyen az Előre 6-0-s kiütéses győzelmet aratott. 

Kilenc forduló után a Haladás (21 pont) és a Kecskemét (18 pont) foglalja el az első két helyet, míg a sereghajtó pozíciókban a III. ker. TVE (5 pont), a Békéscsaba (4 pont), valamint a Tiszakécske (2 pont) áll. A bajnoki táblázat azonban nem teljesen valós, hiszen a hatodik fordulóból elhalasztott Csákvár–Szolnok mérkőzést majd 2021. október 20-án pótolják.

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 10. fordulóját szeptember 29-én rendezik a következő párosításban:
Soroksár–Dorog, Budaörs–Tiszakécske, Szentlőrinc–Haladás, Vasas– Nyíregyháza, Szolnok– Budafok, Kecskemét – Pécs, Siófok–ETO FC Győr, Csákvár–Békéscsaba, DVTK – III. ker., Ajka – Szeged-Csanád GA

A mérkőzés élő stream formájában :

További programok »

FEL