Labdarúgás: A Zalaegerszeg ellen továbbra sem megy az Előrének

2019. február 10. 20:05 | Kovács Dávid

A Zalaegerszeg 2-1-re nyert Békéscsabán a labdarúgó Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.     A csabaiaknak az utóbbi években nem sok sikerélményük volt a ZTE ellen, ősszel is a zalaiak győztek 3-1-re. A lilák azonban 4-0-s sikerrel kezdték a tavaszt, így…

A Zalaegerszeg 2-1-re nyert Békéscsabán a labdarúgó Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

 

 

A csabaiaknak az utóbbi években nem sok sikerélményük volt a ZTE ellen, ősszel is a zalaiak győztek 3-1-re. A lilák azonban 4-0-s sikerrel kezdték a tavaszt, így optimistán kezdhették a rangadót.

Az összecsapás első félideje kevés helyzetet hozott, a két csapat megölte egymás játékát, inkább a küzdelem dominált. Az első kapura lövést a 29. percben Mezei Szabolcs neve mellé írhattuk fel: a középpályás 17 méteres lövését Zöldesi látványos mozdulattal védte. A játékrész hajrájában váratlanul szerzett vezetést a ZTE: a 42. percben Bobál ugratta ki Babati Benjámint, aki higgadtan gurított Ribánszki mellett a kapuba, így csapata előnnyel vonulhatott a szünetre (0-1).

A fordulást követően a csabaiaknak kellett támadóbban fellépni, azonban a vendégek masszívan védekeztek, sőt, gyors ellentámadásaikban ott volt a veszély. Az 57. percben újra Bobál és Babati volt a főszereplő, utóbbi higgadtan értékesítette ziccerét, így a Zete megduplázta előnyét (0-2). A hazaiak nem adták fel a küzdelmet, de nem volt átütőerő az Előre játékában. A szépítés a 90. percben sikerült, Szatmári István szezonbeli 12. gólját szerezte (1-2). A hosszabbításban az egyenlítésre is volt esély, de a 93. percben Novák szabálytalannak tűnő lerántása után nem ítélt tizenegyest Böcskei játékvezető, így maradt a 2-1-es zalaegerszegi győzelem.

A mérkőzés összefoglalóját a hétfői, 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, a teljes mérkőzést pedig kedden 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL