Még el se kezdődött az új idény, de Boér Gábor máris távozott Barcikáról

2020. július 13. 11:22 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi vezetőedzője fél évig volt munka nélkül, mígnem júniusban leszerződött a Kazincbarcika együtteséhez, ahol egy új koncepciót vázoltak fel, hiszen több szempontból is megújult az NB II-es csapat. A hirtelen távozás mögött szakmai előrelépés áll, hiszen Boér Gábor az NB I-es Zalaegerszeg edzője lesz.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2020/2021-es szezonban a békéscsabaiak újra találkozhatnak majd Boér Gáborral, mint ellenféllel a Kórház utcában, de ez mostantól már csak a Magyar Kupában lesz lehetséges, mivel az új idényt mégsem a másodosztályú Kolorcity Kazincbarcikai SC vezetőedzőjeként kezdi meg.

A szakvezető az első osztályban szereplő Zalaegerszegtől kapott felkérést edzői pályafutásának folytatására. A KBSC közleményben számolt be a váltásról, kiemelve, hogy bizalmat szavazott a szakembernek és segítőjének Makra Zsoltnak, akiknek köszönhetően már a felkészülési időszakban is számos pozitív folyamat indult el az első csapatnál.

– Hosszabb távra terveztünk Makra Zsolt kollégámmal, és hatalmas bizonyítási vággyal kezdtünk bele ebbe az új kihívásba. Mindketten minden egyes percét élveztük a munkának, mert azt érezhettük, hogy egy rendkívül nyitott, és támogató közegbe kerültünk, ahol a klub minden egyes munkatársa fogékony volt a komoly munkára, és minden lehetőséget biztosított is hozzá. Mindezek ellenére most búcsúzunk, mert Zsolttal egy olyan felkérést kaptunk, amire mindig vágytunk, amiért elkezdtünk edzősködni, és ami évek óta célként a szemünk előtt lebegett – hangsúlyozta Boér Gábor. Majd ezt követően kitért arra, hogy a tulajdonosok nem gördítettek előjük akadályt.

– Egy NB I-es csapat kért fel vezetőedzőnek, a kollégámat pedig pályaedzőnek, és a felkérés pillanatában emberileg olyan helyzetbe kerültünk, melynek a jó megoldása rendkívül nehéznek tűnt. Ebben a szituációban Sztupák Péter tulajdonossal leültünk beszélgetni, és ő ezt a nehéz helyzetet egy pillanat alatt feloldotta, olyan megértéssel és olyan jó szívvel fogadta a problémát, ami számomra elképzelhetetlennek tűnt. Első szóra mindenben támogatott, olyan szintű emberségről, nagylelkűségről tett tanúbizonyságot, amihez foghatóval eddigi pályafutásom során nem találkoztam, és amelyet ezúton a nyilvánosság előtt is szeretnék még egyszer megköszönni. Köszönöm a tulajdonos úrnak és Wächter Balázs ügyvezetőnek a megértésüket, korrektségüket, és bízom benne, hogy a jövőben lesz lehetőségem mindezt viszonozni. A klubnak nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban és biztos is vagyok benne, hogy ezek a sikerek elérkeznek majd, hiszen erre a klub vezetőinek, munkatársainak hozzáállása garancia – nyilatkozta Boér Gábor a távozás kapcsán.

Lesz majd olyan játékos a barcikaiaknál, aki biztosan bánja majd ezt az edzőváltást, hiszen a Békéscsabáról leigazolt Dávid Zoltán a korábbi edzője hívására szerződött a borsodiakhoz.

– Boér Gábor hívására jöttem Kazincbarcikára, hiszen vele már korábban is dolgozhattam együtt a Békéscsaba felnőtt csapatánál. A következő szezonban egyértelműen az a célom, hogy minél többet játsszak és hogy fiatalon beverekedjem magam a kezdőcsapatba – hangsúlyozta a fiatal védő. Egyébként a másik csabai, Zahorán Balázs is pályára lépett már a sárga-kék mezes csapat legutóbbi felkészülési meccsén, de az ő leigazolását még nem jelentették be Kazincbarcikán.

 

Boér Gábor a Kazincbarcika hétfői edzésén – (Fotó: Kazincbarcikai SC)

 

Az NB I-es Zalaegerszeg vasárnap jelentette be az új edzőpárosa érkezését. A csapat eddigi trénere Márton Gábor az első osztályú bajnoki címért küzdő Mol Fehérvár FC-nél folytatja. A ZTE együttesénél kiemelték, hogy Boér Gábor a Békéscsaba 1912 Előre csapatával bronzérmet szerzett a 2017/2018-as NB II-es szezonban.

– A tulajdonos és a sportigazgató egyértelművé tette, hogy bíznak bennem és a stábomban, és semmi más dolgom nincs, mint bizonyítani azt, hogy kemény munkával egy fiatal magyar edző is sikeres lehet az első osztályban. Hiszek magamban, és a stábomban, azt, hogy most itt lehetünk a munkánknak köszönhetjük, tudjuk, hogy erre lehet csak alapozni, úgyhogy munkához is látunk – nyilatkozta a szakvezető az új csapata honlapján.

A ZTE sportigazgatója kiemelte, hogy szeret fiatal és ambiciózus edzőknek lehetőséget adni, mert a kezdeti lendületük jó hatással lehet a játékosokra és az egész klubra. Annak idején Sallói Istvánnál kezdett Csertői Aurél, Mészöly Géza, Bekő Balázs, Horváth Ferenc és hivatalosan Márton Gabor is, aki korábban már ugyan dolgozott az NB I-ben, de akkor még nem hivatalosan. A tulajdonos, Végh Gábor is szereti az új arcokat, keresi a tehetséget akár edzőről, akár játékosról van szó.

– Boér Gábor munkásságát a tavalyi szezonunk óta figyeljük, én többször is beszélgettem vele szakmai kérdésekről. Meggyőző volt a munkája eddig is, csak az jelentett bökkenőt, hogy szerződése volt a Kazincbarcikával. Szerencsére a vezetői nagyon korrektek voltak és támogatták a fiatal szakembert a céljaiban és elengedték, amiért nagy köszönettel tartozunk nekik. Gábornak felvázoltuk a következő évekre elképzelt stratégiánkat, amellyel teljes mértékben azonosulni tud. Szeret fiatalokkal is dolgozni, de eredményorientált, így vele építjük fel közösen az új csapatunkat – zárta a sportigazgató.

További programok »

FEL