A békéscsabaiak a következő szezonban újra találkozhatnak Boér Gáborral

2020. június 9. 11:37 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre korábbi trénere a Kazincbarcika vezetőedzője lesz – jelentette be a napokban a KBSC. Az előző, végül pályán már be nem fejezett idényben a borsodiak egy hellyel előzték meg a lilákat a labdarúgó másodosztályban és komoly célokat fogalmaztak meg a jövőre nézve.

Kazincbarcikán békéscsabai kötődésű tréner váltott csabai kötődésű trénert. Dzurják József 1982-ben megfordult az Előrében, ahonnan Diósgyőrhöz, majd a Ferencvároshoz szerződött, ahol mára legendává vált. 2019 őszén lett a Kazincbarcika vezetőedzője, ahol korábban másodedzőként dolgozott. Akkor ideglenesen nevezték ki, de egészen az NB II-es bajnokság félbeszakadtáig betöltötte ezt a tisztséget, az irányítása alatt a KBSC három döntetlent, három vereséget és három győzelmet könyvelhetett el. Vezetőedzői szerződésének lejártát követően szakmai tapasztalatára, kiváló emberismeretére a jövőben is számít a klub, méghozzá az utánpótlásban.

A Kazincbarcika sportigazgatója hangsúlyozta, hogy mindenképpen fiatal, UEFA Pro Licenccel rendelkező edzőt szerettek volna. Koszta Péter hozzátette, hogy Boér Gábor ebbe az elképzelésbe tökéletesen beleillett, ezért esett rá a választás. Nem csak ő, hanem az orosházi születésű tréner állandó segítője, Makra Zsolt is csatlakozik az együtteshez, aki asszisztens edző lesz.

– Szakmai tudását nem csak a felnőtt csapatnál, hanem az utánpótlásban is szeretnénk kamatoztatni. Reméljük, hogy a két új szakemberrel hosszú távon tudunk együtt dolgozni és tevékenységüknek köszönhetően a KBSC egy meghatározó együttese lesz a következő évek NB II-es mezőnyének – fogalmazott a sportigazgató.

 

 

Az új szakmai stáb hétfőn már meg is kezdte a felkészülést a csapattal. A 37 éves UEFA Pro Licences szakember korábban labdarúgóként is bizonyított. Edzőként első ízben a Békéscsaba második, az akkor még NB III-as csapatát irányította, majd a következő évben már Zoran Szpisljak munkáját segítette asszisztens edzőként a Merkantil Bank Ligában szereplő együttesnél. 2017 márciusától kezdve megbízott vezetőedzőként tevékenykedett, a 2017–2018-as idényben pedig egészen a bronzéremig vezette a lilákat. Boér Gábor a sikeres békéscsabai éveket követően a 2019/2020-as bajnoki szezont a WKW ETO FC Győr csapatának vezetőedzőjeként kezdte, és egy az 5. helyen álló együttest adott át az utódjának.

Boér Gábor elmondta, hogy köszönik a bizalmat és azt, hogy lehetőséget látott bennük a borsodiak klubvezetése. A tréner kiemelte: rengeteg munka, és teendő vár rájuk közösen a játékosokkal és a klub valamennyi munkatársával.

– Nagyon komoly terveink, céljaink vannak és tudjuk azt, hogy miként szeretnénk elérni azokat. Mielőtt kezet fogtunk volna a vezetőkkel, és megegyeztünk volna, több órás beszélgetéseket folytattunk, ők is áldoztak arra időt és energiát, hogy alaposan megismerjük egymás gondolatait. Az elmúlt héten több alkalommal is találkoztunk és beszéltünk arról, hogy miként gondolkodunk a futballról és a leendő közös munkáról. Megértettük, és tudjuk, hogy a városnak és a helyi embereknek mennyire fontos a sport és a futball, azon leszünk, hogy olyan sikereket és eredményeket érjünk el, melyre nem csak a helyi szurkolók kapják majd fel a fejüket, és a következő években a kazincbarcikai futballra az eddiginél is jobban odafigyel majd a hazai futballtársadalom – nyilatkozta Boér Gábor a csapat honlapján.

 

 

A csapat felkészülési programjában az első három hétben délelőtti edzések szerepelnek, majd egy délőtti és egy délutáni tréning is a napirendjükbe kerül, valamint egy egyhetes pihenőre is sor kerül majd. Boér Gábor kilenc edzőmérkőzést tervez a Kazincbarcika csapatának, ezek időpontjairól, valamint helyszíneiről a későbbiekben döntenek.

A március közepétől tartó kényszerszünetben sem tétlenkedtek játékosok, hiszen egyéni majd kiscsoportos edzéstervek alapján tartották magukat formában. Érkezőkről még nem, csak távozókról számoltak be eddig a kazincbarcikaiak. Gábor Lukács József mellett, Fekete Ádám és Harangozó Bence igazol máshová. A hétfői edzésen az alábbi játékosok vettek részt: Horváth László, Fila Károly, Fótyik Dominik, Berki István, Farkas András, Géringer Tamás, Heil Valter, Kovács Alan, Krausz Raul, Kréti Gergő, Mikló Roland, Leonardo Mitruscsák, Németh Tamás, Oldal Tibor, Oltean Sergiu Adrián, Toma György, Kismarton Balázs, Magyar Máté.

További programok »

FEL