Labdarúgás: Fiatalokkal előre - a csabaiak elkezdik a tavaszi menetelést

2019. február 2. 07:39 | Kovács Dávid

Elégedettek vagyunk az őszi szezonnal és optimistán várjuk a tavaszt – fogalmazott az Előre igazgatósági elnöke a szezon előtti sajtótájékoztatón. Kozma János leszögezte: nem változtak a szezon előtti célkitűzések, bíznak abban, hogy a csapat folytatja kiváló szereplését, de akkor sem esnek kétségbe, ha a csapat a középmezőnyben végez. A lila-fehérek vasárnap Cegléden folytatják a bajnokságot.

Sérülések és rossz időben érkező eltiltások nehezítették a csapat dolgát, de a fiatalok is helytálltak, akikre továbbra is számítunk – nyitotta gondolatait a klub igazgatósági elnöke. Kozma János újra kiemelte: fontos, hogy a fiatalok ilyen nagy számban képviseltetik magukat a játékoskeretben, külön öröm, hogy többen békéscsabaiak, vagy Békés megyeiek.

Az igazgatósági elnök arról is beszélt, hogy a Kórház utcai stadion lelátója még nem készült el és továbbra is nehéz megtippelni, hogy mikor adhatják át az új létesítményt. Hozzátette: amennyiben minden jól alakul, akkor a játékosok és a szurkolók a tavaszi szezon végén már birtokba vehetik a lelátót.

Boér Gábor vezetőedző is hangsúlyozta, hogy már a csapat is várja a költözést az új épületbe, hiszen ez feldobhatja és inspirálhatja a gárdát. A lilák mestere elmondta, hogy a játékosok elvégezték a tervezett munkát a felkészülés alatt és a klub alkalmazottjai is mindent megtettek, hogy a lehető legjobb körülmények között hangoljanak az új szezonra.

 

Boér Gábor (kék ingben) és Makra Zsolt (mellette) szerint megfelelő volt a felkészülés a tavaszi szezonra (Fotó: Milyó Pál)

 

A vezetőedző örömmel jelentette be, hogy lassan minden játékosa – többek között Gránicz Patrik, Máris Dominik, Szalai Dániel és Hursán György - is visszatérhet sérüléséből. Hozzátette: a bajnokság 5. fordulója óta először áll rendelkezésére minden játékosa. A keretben több változás is volt. Mint ahogy arról beszámoltunk, Vólent Roland a Gyirmót gárdájából tért vissza Békéscsabára, míg Styecz Bence és Mácsai László pedig az utánpótlásból érkezik a felnőtt csapathoz. A szakvezető elárulta, hogy tervben volt még egy védekező középpályás szerződtetése is, de ez végül nem sikerült.

Boér Gábor hangsúlyozta, hogy továbbra is a 8-10. hely egyike a realitás, de természetesen nem tettek le arról, hogy közelítsenek a közvetlen élmezőnyhöz. A vezetőedző csalódottan konstatálta, hogy csökkent a nézőszám a jó szereplés ellenére, pedig csapata tizenegy összecsapásából kilencet megnyert és mindössze egyet veszített el a Kórház utcában. A szakvezető azonban bízik abban, hogy az együttes tavaszi jó játékával több szurkolót vonz majd a lelátókra.

Makra Zsolt, a csapat edzője a közeljövő programját illetően elmondta, hogy a játékosok szombaton délután még egy átmozgató edzésen vesznek részt, vasárnap pedig a Cegléd otthonában nyitják a tavaszi szezont. A tervek szerint az első két bajnoki összecsapást követően még egy felkészülési találkozót iktatnak a programba február 11-én, amikor a kevesebbet játszók kapnak lehetőséget a bizonyításra.

A lilák első hazai mérkőzésüket február 10-én vívják a Zalaegerszeg ellen. A szurkolók kedvezményes áron juthatnak tiketthez, amennyiben a klub honlapjáról letöltik, kinyomtatják és a jegy vásárlásakor felmutatják az akcióra jogosító kupont.

 

További programok »

FEL