Labdarúgás: Fölényes csabai siker Cegléden

2019. február 3. 17:12 | behir

Győzelemmel kezdett 2019-ben a Békéscsaba 1912 Előre együttese, miután 4-0-ra nyert a Cegléd otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 22. fordulójában.

Jobban nyitotta az összecsapást a viharsarki gárda, a 16. percben pedig eredmény koronázta a próbálkozásokat, amikor Szatmári beadása után Viczián Ádám fejelt Mursits kapujába (0-1) - írja a  a csabai klub hivatalos oldala. Két perccel később a lelkesen játszó Vólent Rolandot buktatták a tizenhatoson belül, amiért Nazsa játékvezető teljesen jogosan büntetőt ítélt. A végrehajtó Szatmári István volt, aki nem hibázott és megduplázta az előnyt (0-2). A 40. percben Urbin Péter és Vólent Roland kombinációja végén utóbbi volt eredményes, így az Előre a félidőre szinte eldöntötte a mérkőzést (0-3).

Az 56. percben aztán tovább forgott az Előre-henger, amikor egy gyors kontra végén Szatmári beadását Vólent Mészáros Márk elé fejelte, aki könyörtelenül helyezett a léc alá (0-4). A folytatásban már nem változott az eredmény, így fölényes győzelemmel nyitotta az évet a csabai csapat.

Nagy Tibor: – Rémálom volt az első félidő. Egy-két ember azt hitte futás és akarat nélkül is lehet futballozni. Tanulunk a vereségből.

Boér Gábor: – Úgy érzem, hogy minden tekintetben felülmúltuk ellenfelünket. Nagyon örülök, hogy egy ilyen szép győzelemmel sikerült elrajtolni és tényleg sok olyan dolog visszaköszönt a mérkőzésen, melyeket kértünk a srácoktól. Mentalitásban, küzdőszellemben is abszolút rendben voltunk, mellette pedig tényleg szép gólokat szereztünk. Nyilván az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindig hasznos, ha egy pontrúgás megtöri a görcsösséget, ahogy ez sikerült az első gólnál. Utána viszont igen magabiztosan és nagy fölényben fociztunk. Nem szabad egy pillanatra sem hátradőlni, ugyanilyen hozzáállással kell tovább játszani. Biztos, hogy lesznek nehezebb időszakok is, de azt is át kell majd vészelni és az is ugyanannyira közös lesz, mint a siker. Ne felejtsük el, hogy ezt a csapat együtt érte el! Szurkolóinknak pedig köszönjük a biztatást és hogy elkísérték a csapatot, számítunk mindenkire egy hét múlva is!

 

További programok »

FEL