Első hazai győzelméért és a veretlenség megtartásáért játszik ma a Békéscsaba

2020. augusztus 26. 12:39 | Hidvégi Dávid

Szerdán este 19 órától a Soroksárral mérkőzik meg a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II hatodik fordulójában. A lilák még veretlenek a Merkantil Bank Ligában, de még tudtak győzni hazai pályán.

A Békéscsaba 1912 Előre a legutóbbi fordulóban, vasárnap a Pécs otthonába látogatott, ahol 0-0-s döntetlent ért el. A lilák ezzel továbbra is veretlenek az NB II-ben, ahol a nyolcadik helyét foglalják el a táblázatnak a kilenc pontjukkal, két győzelem és három döntetlen után. Az első öt kör elteltével eléggé egyben van a Merkantil Bank Liga mezőnye, hiszen az első nyolc helyezett között mindössze három pont a különbség, de százszázalékos csapat már nincs. A bajnokságot 12 ponttal vezető Ajka éppen a Békéscsabától szenvedett vereséget, az azonos egységgel második helyen álló Gyirmót pedig a Szentlőrinctől. A nyáron feljutásra nagy esélyesnek mondott Debrecenen a harmadik, a Vasas pedig a hetedik.

– Nem volt rossz ez a pécsi túra sem, azonban nem vagyok teljesen elégedett az egy ponttal, de támadásban több kellett volna. Pécsen sok csapat meg szenved majd, ha összeségében nézzük, akkor jó az egy pont, viszont szerdán minden féleképpen javítanunk kell a támadó játékunkon. A következő ellenfelünk a Soroksár mindig jó és kombinatív focit játszott. Ebben a ligában nem szabad foglalkozni azzal, hogy ki milyen szériában van jelenleg – fogalmazott Szalai Dániel, az Előre jobbhátvédje.

A Soroksár SC az első forduló kivételével nem szerepel túl fényesen, hiszen öt forduló után csak négy pontja van és a tizenharmadik helyen áll. A Békéscsaba Soroksárral szembeni mérlege viszont éppen vendégek számára hízelgőbb, hiszen kilenc találkozásból négy alkalommal sárga-feketék, háromszor a lilák győztek, kétszer pedig döntetlenre végeztek a felek. A Békéscsaba egy újabb győzelem esetén, akár jócskán előre léphetne, hiszen az első helyhez képest mindössze 3 pont (1 mérkőzésnyi) lemaradásban van. A XXIII. kerületiek legutóbbi összecsapásuk alkalmával 0-2 arányú vereséget szenvedtek hazai pályán a Kazincbarcikától, így a rossz sorozat megszakítására biztosan lesz bennük akarás.

– A Soroksár évek óta az NB II legkombinatívabb játékát játssza. Lipcse Péter csapatát a támadójáték jellemzi, évről évre egyre jobb erőben van, de próbáljuk itthon tartani a három pontot – mondta az együttes védője, Bora György.

 

(Fotó: Milyó Pál)

 

A Soroksár kerete a következőképpen alakult át a 2020/2021-es idény előtt: távozott Lőrinczy Attila, Molnár Róbert, Pál András és Völgyi Dániel, érkezett, szerződést hosszabbított, vagy profi szerződéssel folytatja Magyari Szilárd, Gyömbér Gábor, Orosz Márk, Huszák Tamás, Gárdos András, Ladányi Gergő, Kópis Róbert, József Dániel, Gengeliczki Gergő, valamint visszatért Lovrencsics Balázs. A tavalyi csonka szezont egyébként biztos középcsapatként a 10. helyen fejezték be, így sem kiesési, sem feljutási “gondjaik” nem voltak. A budapestiek egyébként a Ferencváros fiók csapatának számítanak, ezért több Fradi játékos is kölcsönben szerepel Soroksáron. A csapat vezetőedzője az a Lipcsei Péter, aki a legtöbb mérkőzést játszotta az FTC színeiben, az ügyvezető pedig a másik zöld-fehér legenda, Dragóner Attila.

Lapok miatti eltiltott egyik csapatban sem nehezíti a szakmai stáb dolgát. A csabaiak együttesébe folyamatosan térhetnek vissza a sérültek, ezzel együtt, és a szünet előtt még hátralévő két mérkőzés miatt viszont biztosan lesznek változások. Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Pászka Lórándnak és Szerető Krisztofernek is, akik a csapatuk neve mellett szereplő két találatot jegyezhetik.

– A Soroksár egy jó és stabil csapat, mindig nehéz mérkőzést játszunk velük. Sokat videóztunk, így ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket, de mindenféleképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot és reméljük minél több szurkoló látogat majd ki a szerdai összecsapásra – mondta Kincses Ádám, a Békéscsaba asszisztens edzője.

A Békéscsaba 1912 Előre–Soroksár SC mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. A mérkőzést a 7.Tv felvételről közvetíti csütörtökön 21 órától.

További programok »

FEL