Labdarúgás: Rangadón szerezné meg idei első győzelmét az Előre

2021. február 6. 18:25 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre első 2021-ea tétmérkőzését elvesztette, így a Balatontól délre, Kaposváron javítana és térne vissza a győzelem útjára a labdarúgó NB II 23. fordulójában. Az örökmérleg a vendégsiker, míg a csapatok jelenlegi formája inkább a döntetlen mellet szól.

A lilák egy Szeged és egy Vasas elleni győzelemmel vonultak téli szünetre, a felkészülést követően az FC Ajkát fogadták hazai pályán. A csapat nagy meglepetésre sima 3-0-s vereséget szenvedett az év első tétmérkőzésén, így a kilencedik helyről visszacsúszott a tizenegyedikre a Merkantil Bank Ligában. Az együttes tagjai a hét elején átbeszélték a vereség okait – a vezetőedző rendet rakott a fejekben – és bíznak a jobb folytatásban.

– Nem sikerült jól az első meccsünk, de bízom benne, hogy jókor jött az Ajka elleni pofon. Őszintén szólva nem érdemeltünk győzelmet, de valószínűleg még pontot sem. Remélem ez a 3-0-s zakó helyre tett bennünket és a Kaposvár ellen már győzelemmel tudunk hazatérni – mondta a 7.Tv kamerája előtt az együttes népszerű középhátvédje, Bora György.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Kaposvári Rákóczi FC az NB I és NB II-es bajnoki mérkőzéseket összeadva eddig huszonegy bajnokin találkozott egymással. Az örökmérleg a lilák mellett szól, hiszen tízszer győztek, nyolcszor döntetlent játszottak és mindösszesen három zöld-fehér siker született. A Kaposvár tizenöt éve nem tudta legyőzni a Békéscsabát, legutóbb 2005. május 21-én nyert 3-2-re az első osztályban, a Kórház utcai stadionban.

A Békéscsaba ősszel 2-2-es döntetlent játszott a Kaposvár ellen hazai pályán. A lilák akkor 2-0-s hátrányból hozták döntetlenre a meccset és ha jobban koncentrálnak meg is nyerhették volna a találkozót, hiszen az utolsó tízpercben kettős emberelőnyben voltak. Azóta mindkét csapatnál történt tréner váltás, a csabai kispadon Schindler Szabolcs helyét Preisinger Sándor vette át, míg Kaposváron Waltner Róbert vezetőedző helyére a korábbi szövetségi kapitányt, Várhidi Pétert nevezték ki. A Rákóczi, amely az előző fordulóban 0-0-át játszott Kazincbarcikán jelenleg huszonhat ponttal a tizenötödik, míg az Előre harminc egységgel a tizenegyedik az NB II-ben.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

– A Kaposvár egy nagyon jól szervezett, agresszív csapat. Nekik is voltak nehézségeik, de most januárban szinte egy új bajnokság kezdődött el. Nem gondolnám, hogy a korábbi eredményekből bármilyen következtetést le kellene vonni. Menni kell előre, minden mérkőzés teljesen más, sok múlik azon, hogy mi történik a meccs elején. Biztosan nehéz találkozó vár ránk, de tudom van annyi a csapatban, hogy megnyerje a meccset – fogalmazott Preisinger Sándor.

A szakvezető beszélt az Ajka elleni mérkőzés után történtekről is, amely vereség csalódottságot váltott ki a csabai szurkolókból.

– Reméljük, hogy a második meccsünkön már látszik, hogy a fejek a helyükre kerültek. Nem szoktam a játékosokat kifelé bírálni. Az öltözőn belül őszintén elmondtam a véleményemet, aki értett belőle az értett, aki nem az nem. Ezek mind olyan dolgok, amik apró finomításokkal helyrerakhatók – emelte ki.

A vezetőedző biztosan nem számíthat Hursán György, Gránicz Patrik, Hodonicki Márk és Pilán Márkó játékára, mivel sérültek, míg Mészáros Márk pályára lépése szintén kérdéses. Hursán az Ajka ellen sérült meg, jelen állás szerint hetekre dőlt ki. Gránicz még a rehabilitációs időszakban van, de már részt vesz az edzéseken, Hodonicki és Pilán visszatérése viszont még egy ideig várat magára. Az együttes tagjain csütörtökön elvégezték a kötelező koronavírus-tesztet is, minden eredmény negatív lett. A Kaposvár és a Békéscsaba mérkőzése vasárnap 14 órakor kezdődik a Kaposvári Rákóczi Stadionban.

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL