Mézes programok advent harmadik hétvégéjén

Advent harmadik hétvégéjén a megye legtöbb településén folytatódnak az ünnepváró programok, és a karácsony egyik fő kelléke a mézeskalács is több helyen középpontba kerül.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

 

December 9. – péntek

Gyulán ismét megrendezik a karácsony előtt már hagyományosnak számító kétnapos méz- és mézeskalács fesztivált, amelynek megnyitóját pénteken 16 órától tartják.  A Békés Megyei Könyvtárban 17 órától az egri bikavér történetéről szóló könyv bemutatójára várják a borkedvelőket, a Munkácsy Emlékházban pedig a sör és csokoládé találkozása kínál felejthetetlen gasztronómiai élményt. A Csabagyöngye Kulturális Központban 20 órától Little G. Weevil akusztikus koncertje, a Csabai Rendezvénypajtában pedig Pajta Party kezdődik.

 
December 10. – szombat

Szombaton a  Gyulai Almássy Kastély és Látogatóközpontban folytatódik az adventi készülődés. Az ajándékműhelyben 10 órától a karácsonyhoz kapcsolódó tárgyakat és édességet lehet készíteni.  A Munkácsy Negyedben is több programot kínálnak szombatra. A természetvédelem a központi témája a 10 órakor a Csabagyöngye Kulturális Központban kezdődő Glokal Lite fesztiválnak. A Munkácsy Emlékházban 10 órától a mézeskalács  díszítés történetével és technikájával ismerkedhetnek meg, 14 órától pedig a bonbonkészítés fortélyait lehet elsajátítani. A Békés Megyei Könyvtárban szintén 14 órától filcből lehet mézeskalácsot készíteni.  A  Balassiban 17 órától Mikulás napi táncházra várják a családokat,  az evangélikus sportcsarnokban pedig 18 órától az év utolsó meccsén biztathatják a szurkolók a Békéscsabai Kosárlabda Klub NB II-es csapatát.  Estére két koncertet ajánlunk. A Csabagyöngyében a Bolondos dallamok koncertsorozatban 4 együttes szórakoztatja a közönséget. Újkígyóson pedig Szekeres Adrien adventi koncertje teremt ünnepi hangulatot.

 

December 11. – vasárnap

Békéscsabán 13 órától az év utolsó meccsére várják a szurkolókat a Kórház utca stadionban. Advent harmadik vasárnapján 16 órától több településen közös gyertyagyújtással és ünnepváró programmal várják a lakosságot. Így például a megyeszékhelyen,  Békésen, Dobozon, Gyulán, Medgyesegyházán, Mezőberényben, Mezőhegyesen, Mezőkovácsházán, Orosházán, Szarvason, Szeghalmon, Tótkomlóson  is.

 
Kiállítások Békéscsabán:

A héten Léleknyomok címmel, BMZ és gyermek tanítványai alkotásaiból nyílt kiállítás a szlovák iskolában., mely december 16-ig látható.
Az Arany János Művelődési Házban kiállított rézműves remekek szintén december 16-ig tekinthetők meg.
Lencsési Közösségi Házban Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első kiállítása pedig december 14-ig látogatható.
A Munkácsy Emlékházban a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye: a mézeskalács készítésenek történetével ismerkedhetünk meg, a  Munkácsy Mihály Múzeumban pedig a XXIII. Tervezőgrafikai Biennálé zsűrizett alkotásait bemutató tárlat december 23-ig látható.
A Szlovák Kultúra Házában Knyihár Amarilla festőművész alkotásai pedig  december 18-ig tekinthetőek meg. 

További programok »

FEL