Különleges karácsonyváró programok az utolsó adventi hétvégén

Egy héttel karácsony előtt még több, az ünnepre készülő programot kínálnak a szervezők, és más kikapcsolódási lehetőségek közül is válogathatunk ezen a hétvégén.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

 

December 16. – péntek

Érdekes és vicces programot kínálnak a Csabai Rendezvénypajtában, ahol a ronda karácsonyi pulcsik napját rendezik meg. Mezőberényben 16 órától az 50 éves népi díszitő művészeti kör munkáiból, 17 órától pedig Hevesi Rómeó grafikáiból nyílik kiállítás. Dobozon, 16 órától gyújtják meg a község negyedik adventi gyertyáját, 17 órától pedig a református templomban karácsonyváró ünnepséget rendeznek. A Csabagyöngye Kulturális Központban 17.30-tól a baglyok védelméről hallhatnak előadást, 20 órától pedig a Tunyó Örökség Zenekar és vendégei koncerteznek. 

 
December 17. – szombat

Több helyen folytatódnak a kreatív, ünnepváró foglalkozások.  Békéscsabán,  a Tégla Művészeti Alkotóházban 9 órától karácsonyváró programmal várják az alkotni és vásárolni vágyókat, a Gyulai Almássy-kastélyba látogatókat ismét ajándékműhellyel, kézműves vásárral és ételkészítéssel várják, a Békés Megyei Könyvtárban pedig 14.30-tól folytatódik az adventi készülődés.  A sportkedvelőknek ezúttal egy kézilabda meccset ajánlunk, a Békéscsabai Előre NKSE csapata a mosonmagyaróvári lányok ellen játszik 18 órától.  A szombat este koncertek nélkül sem múlhat el. A kígyósi Advent programsorozat részeként,18 órától a Lumen Christi Gospel kórus  lép fel, Békéscsabán pedig PunkXmas partyt tartanak több zenekar közreműködésével. 

 

December 18. – vasárnap

Advent negyedik vasárnapján a közös gyertyagyújtások mellett néhány különleges programmal is várják a kikapcsolódni vágyókat. 
Békéscsabán 9 órától ismét megrendezik a retró kisautó és játékbörzét, a Széchenyi Ligetben pedig Madárkarácsonyt tartanak. A Jaminai Közösségi Házban 15 órától karácsonyváró játszóházba várják a gyerekeket. Mezőhegyesen és Mezőkovácsházán a mozogni vágyók a "Fussunk együtt a Szent Lánggal" elnevezésű nemzetközi programhoz csatlakozhatnak.  Több településen így a megyeszékhelyen is 16 órától gyújtják meg az összetartozást jelképező adventi gyertyát. Békéscsabán, a református templomban 17.30 tól adventi koncertre, az evangélikus kistemplomban pedig fényfestéssel egybekötött hangversenyre várják az ünnepre készülőket.    

 

Kiállítások Békéscsabán:

A Munkácsy Emlékházban a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye: a mézeskalács készítésenek történetével ismerkedhetünk meg.
A Szlovák Kultúra Házában Knyihár Amarilla festőművész alkotásai pedig  december 18-ig tekinthetőek meg, a
,Munkácsy Mihály Múzeumban pedig a XXIII. Tervezőgrafikai Biennálé zsűrizett alkotásait bemutató tárlat december 23-ig látogatható
A Csabagyöngye Kulturális Központban, a Békéscsabához kötődő művészel alkotásaiból nyílt kiállítás december 31-ig tekintető meg. 

További programok »

FEL