Mikulás és ünnepváró programok advent második hétvégéjén

Ezen a hétvégén a megye legtöbb településén folytatódnak az ünnepváró adventi programok, és több helyre a Mikulás is megérkezik.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

 

December 2. – péntek

Békéscsabán a Meseházban a jazz csütörtöki programot ezúttal pénteken rendezik meg, 19 órától a Rodek Balázs Trió szórakoztatja a közönséget. A Csabagyöngye Kulturális Központban pedig a Kowalsky meg a Vega együttes koncertje igér jó kikapcsolódási lehetőséget. 

 
December 3. – szombat

Dévaványán a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban 9 órától Madárkarácsony elnevezéssel tartanak kézműves foglalkozással egybekötött programot. Békéscsabán a Tégla Népművészeti Alkotóházban szintén 9 órától népi kézműves termékek karácsonyi vásárát tartják, az evangélikus sportcsarnokban pedig 10 órától  egész napos táncháztalálkozóra várják a népzenét kedvelőket.  A Csabagyöngye Kuturális Központban szintén 10 órától Józsa Mihály emlékére vers- és prózamondó fesztivált rendeznek, a Fényesi Tanyák Lovasai pedig  ismét felnyergelnek és a Mikuláshoz kapcsolódva járják végig a környéket. Kondoroson 10 órától mikulásváró kézműves foglalkozást tartanak, és a Gyulai az Almásy-kastély és Látogatóközpontban  is folytatódnak az adventi programok. Békéscsabán 10 órától    Délután a megyeszékhely több intézményében, a közelgő karácsonyra hangolódva díszeket, ajándékokat lehet készíteni és ünnepi ételeket is kínálnak a szervezők. A  Csabagyöngye Kulturális Központban a megyeszékhelyen élő nemzetiségek ételeit kóstolhatják meg 14 órától, a Munkácsy Emlékházban pedig csokoládéból készült mikulásokat és karácsonyfadíszeket lehet dekorálni, a Munkácsy Mihály Múzeumban ünnepváró foglalkozást tartanak, a Meseházban pedig hagyományörző délutánra várják a családokat. A Békés Megyei Könyvtárban 14.30-tól karácsonyi üdvözlőlapokat lehet készíteni, 15 órától pedig finn családi napot tartanak. A Gerlai Kastélyparkban 16 órától adventi ünnepségre várják a városrész lakóit.
Csárdaszálláson 17 órától első alkalommal rendeznek csillaglest a focipályán.  A nap zárásaként a Csabagyöngye Kulturális Központban 21 órától a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar ad koncertet.

 

December 4. – vasárnap

Sportprogramokat is kínálnak a szervezők vasárnapra:  a Szarvasi Arborétumban Mikulás futással indul a reggel, Békéscsabán pedig 13 órától a Kórház utca stadionba várják a szurkolókat, ahol 13 órától a FC Ajka ellen csapata ellen játszanak a "Lilák".
Advent második vasárnapján a megye legtöbb településén folytatódnak a ünnepváró rendezvények. Többek között Békéscsabán, Gyulán, Békésen, Mezőberényben, Szarvason, Kondoroson, Szeghalmon, Vésztőn, Mezőkovácsházán, Medgyesegyházán, Tótkomlóson, Battonyán, Mezőhegyesen,  a közös gyertyagyújtás mellett több helyen felbukkan a Mikulás, valamint színpadi műsorokkal, karácsonyi vásárral és egyéb programokkal is várják a lakosságot.

 
Kiállítások Békéscsabán:

A héten az Arany János Művelődési házban rézműves remekekből nyílt kiállítás, mely december 16-ig látható.
Lencsési Közösségi Házban Nyíri Judit gobelin kiállítása december 4-ig tekinthető meg, Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első kiállítása pedig december 14-ig látogatható.
A Munkácsy Emlékházban a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye: a mézeskalács készítésenek történetével ismerkedhetünk meg, a  Munkácsy Mihály Múzeumban pedig a XXIII. Tervezőgrafikai Biennálé zsűrizett alkotásait bemutató tárlat december 23-ig látható.
A Szlovák Kultúra Házában Knyihár Amarilla festőművész alkotásai pedig  december 18-ig tekinthetőek meg. 

További programok »

FEL