Pont – az én időm címmel nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban

2022. november 9. 19:31 | Szabó Judit

Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első alkalommal mutatja be műveit, melyekből szerda délután nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban. A Pont – az én időm című kiállítás december 14-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-19 óráig.

A Lencsési Közösségi Ház a megalakulása óta, mindig előszeretettel nyújtott bemutatkozási lehetőséget olyan alkotóknak akiknek vaalmilyen közük van az intézményhez, a Lencsési lakótelephez vagy Békéscsabához. 

– Ahogy minden évben, idén is összeállítunk az adventi ünnepkörhöz egy programsorozatot, mely 5-6 esemányből fog állni. Ennek egyik előzetes programja a kiállítás – emelte ki Takács Péter, a közösségi ház vezetője. 

Borbola Gyöngyi Erdélyből származik, tizenhat éve él Békéscsabán. Elmondta, hogy a művészet mindig is érdekelte, a pályafutásást mandalákkal kezdte. 

– Magamat fejezem ki az alkotásokkal. Mikor mihez van kedvem, ha ma csak a kék tetszik, akkor azzal dolgozom, aztán pedig egy másik színnel, a hangulatomtól függően. Vannak olyan napok is, amikor nincs ihlet, olyankor nem erőltetem – fejtette ki az alkotó.

 A kiállításon a pontozott technikás alkotások között megtalálható bögre, falióra vagy szövettáska is. Borbola Gyöngyi Erdélyben közel lakott egy tóhoz, ahonnak köveket hozott Békéscsabára, és azokat is megfestette. Az alkotó úgy véli, hogy a pontozásos technika egyfajta terápia is, hiszen nyugtatja a lelket és türelemre tanít. 

A tárlatot Borbola Csaba, az alkotó férje nyitotta meg, aki mesélt felesége élettörténetéről, és bemutatta a kiállított kreációkat. A kiállítás megtekintése után az alkotó bemutatta a pontozási technikát, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak.

Az eseményt Borbola Boglárka hegedűjátéka színesítette. A Pont – az én időm című kiállítás december 14-ig tekinthető meg hétköznapokon 9-19 óráig.

Galéria

További programok »

Kultúra

Ingyenes képzésekkel segítik a kézművesek versenyképességének javítását

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ingyenes online képzések indításával támogatja a kézműveseket versenyképességük javításában, az elsősorban mikro-, családi és kisvállalkozásokat tömörítő szakmai érdekképviselet legutóbb az építőipari szakmákban tette lehetővé, hogy regisztrációt követően az érdeklődők részt vehessenek a digitalizáció előnyeit ismertető tanfolyamokon.
07:19
FEL