Aradi fotósok képeit állították ki a Lencsési Közösségi Házban

2019. november 30. 14:31 | Papp Ádám Sándor

A kiállítás december 16-áig látogatható, hétköznaponként 8 és 18 óra között.

Pénteken délután nyitották meg a Lencsési Közösségi Házban az Aradi Fotóklub alkotásaiból álló tárlatot. 12 szerző, 50 alkotása látható a nagyteremben. Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, hogy az intézményben működő Márvány Fotóműhely és az Aradi Fotóklub kapcsolata 16 éves múltra tekint vissza.

– Az akkori klubvezetők, Bazsó Imre és Kelen Ferenc régóta ismerték egymást, majd úgy gondolták, hogy szervezeti formában is felveszik egymással a kapcsolatot. Ebből alakult ki az a rendszer, amelyben a Márvány Fotóműhely évente egyszer bemutatkozik Aradon és ezt viszonozza az Aradi Fotóklub is. Korábban mindig szeptemberben tartották ezeket a kiállításokat, de a Közösségi Ház energetikai korszerűsítése miatt novemberre csúszott a tárlat megnyitója. A két klub kapcsolata nem csupán a kiállításokban merül ki, hanem közös fotós sétákon vesznek részt a tagok úgy Aradon, mint Békéscsabán vagy Gyulán, illetve közös fotós táborokban is részt vesznek egyeztetett időpontban és tematikával – hangsúlyozta Takács Péter.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL